ВестиРоботи пчелице стижу у ШОСО „Јелена Мајсторовић” у Зајечару

Роботи пчелице стижу у ШОСО „Јелена Мајсторовић” у Зајечару

„Фонд Б92” — Донација подних робота у облику пчела ШОСО „Јелена Мајсторовић” Зајечар

„Фонд Б92” је кроз акцију „Битка за знање” и акције „Пчелица” Школи за основно и средње образовање „Јелена Мајсторовић” Зајечар, донирао подне роботе у облику пчела које се састоји од 6 робота/пчела и станице за пуњење.

Фокус акције „Фонда Б92” је на побољшању услова за учење деце са сметњама у развоју кроз употребу једноставне роботичке опреме која олакшава учење и омогућава боље резултате у савладавању наставе.

„Пчеле“ имају капацитет да памте задате команде са командне плоче без употребе рачунара или програмског језика и да путем лаких команди ученици могу да савладавају задатке препознавања бројева, слова или задатака из математике и језиче синтаксе.

Презентацији робота/пчела заказана је за четвртак , 12. децембра са почетком у 10:00 часова у просторијама Школи за основно и средње образовање „Јелена Мајсторовић” Зајечар.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб