VestiU Zaječaru predstavljen projekat „Podrška učestvovanju u EU programima”

U Zaječaru predstavljen projekat „Podrška učestvovanju u EU programima”

Projekat „Podrška učestvovanju u EU programima” u Zaječaru

Projekat „Podrška učestvovanju u EU programima” koji finansira Evropska unija, predstavljen je u Zaječaru, u okviru Info dana o EU programima. Projekat je predstavljen u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije i Regionalnom agencijom za razvoj istočne Srbije – RARIS.

Prisutni su mogli nešto više da saznaju o programima kao što su:

• HORIZON 2020,
• Creative Europe,
• Europe for Citizens,
• EaSI, REC,
• Third Health Programme,
• COSME,
• EU Civil Protection Mechanism,
• Erasmus+,
• Customs 2020,
• Fiscalis 2020.

Projekat „Podrška učestvovanju u EU programima” u Zaječaru

Tim stručnjaka sa iskustvom u apliciranju i implementaciji projekata finansiranih iz EU programa, održali su prezentacije o procedurama za konkurisanje, pripremi budžeta i sprovođenju projektnih aktivnosti, o načinima za pronalaženje adekvatnih partnera, kao i o podobnosti za apliciranje sa konkretnim projektom za ciljani program. Predavači su podelili i korisne linkove, kao i izvore informisanja za svaki program.

Mila Marinković — prezenter projekta „Podrška učestvovanju u EU programima”

„Projekat ’Podrška učestvovanju u EU programima’ podržava jačanje kapaciteta organizacija u Srbiji, kako bi aplicirali za programe Evropske unije. U okviru ovog projekta održaćemo nekoliko Info dana, a u Zaječaru je održan 10. Info dan. Po gradovima u Srbiji objašnjavamo koji su sve programi Evropske unije. Nakon toga sledi niz treninga, gde ćemo pripremiti organizacije za pripremu predloga projekta i za apliciranje za posebne programe. Ima ukupno 12 programa, a na ovim info sesijama prezentuje se svaki posebno, kako bi organizacije iz Srbije dobile ideju šta je na tržištu raspoloživo”, rekla je Mila Marinković, prezenter projekta.

Info danu u Zaječaru prisustvovali su predstavnici preduzeća, poslovnih udruženja i organizacija, lokalnih samouprava, naučnih institucija, nevladinih organizacija i ostali koji su zainteresovani da apliciraju za učešće u nekom EU programu.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,354PratilacaLajkuj
4,211PratilacaZaprati
1,262PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub