ВестиУ Зајечару представљен пројекат „Подршка учествовању у ЕУ програмима”

У Зајечару представљен пројекат „Подршка учествовању у ЕУ програмима”

Пројекат „Подршка учествовању у ЕУ програмима” у Зајечару

Пројекат „Подршка учествовању у ЕУ програмима” који финансира Европска унија, представљен је у Зајечару, у оквиру Инфо дана о ЕУ програмима. Пројекат је представљен у сарадњи са Развојном агенцијом Србије и Регионалном агенцијом за развој источне Србије – РАРИС.

Присутни су могли нешто више да сазнају о програмима као што су:

• HORIZON 2020,
• Creative Europe,
• Europe for Citizens,
• EaSI, REC,
• Third Health Programme,
• COSME,
• EU Civil Protection Mechanism,
• Erasmus+,
• Customs 2020,
• Fiscalis 2020.

Пројекат „Подршка учествовању у ЕУ програмима” у Зајечару

Тим стручњака са искуством у аплицирању и имплементацији пројеката финансираних из ЕУ програма, одржали су презентације о процедурама за конкурисање, припреми буџета и спровођењу пројектних активности, о начинима за проналажење адекватних партнера, као и о подобности за аплицирање са конкретним пројектом за циљани програм. Предавачи су поделили и корисне линкове, као и изворе информисања за сваки програм.

Мила Маринковић — презентер пројекта „Подршка учествовању у ЕУ програмима”

„Пројекат ’Подршка учествовању у ЕУ програмима’ подржава јачање капацитета организација у Србији, како би аплицирали за програме Европске уније. У оквиру овог пројекта одржаћемо неколико Инфо дана, а у Зајечару је одржан 10. Инфо дан. По градовима у Србији објашњавамо који су све програми Европске уније. Након тога следи низ тренинга, где ћемо припремити организације за припрему предлога пројекта и за аплицирање за посебне програме. Има укупно 12 програма, а на овим инфо сесијама презентује се сваки посебно, како би организације из Србије добиле идеју шта је на тржишту расположиво”, рекла је Мила Маринковић, презентер пројекта.

Инфо дану у Зајечару присуствовали су представници предузећа, пословних удружења и организација, локалних самоуправа, научних институција, невладиних организација и остали који су заинтересовани да аплицирају за учешће у неком ЕУ програму.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб