ХроникаСаобраћајна полиција у Србији током акције санкционисала 8.003 возача теретних возила и...

Саобраћајна полиција у Србији током акције санкционисала 8.003 возача теретних возила и 719 возача аутобуса

Саобраћајна полиција

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, санкционисали су 8.003 прекршаја возача теретних возила и 719 прекршаја возача аутобуса током акције појачане контроле у Републици Србији, која је спроведена у периоду од 19. до 25. фебруара 2024. у 30 европских земаља које су чланице организације ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе).

Када је реч о контроли теретних возила, више од четвртине возача, укупно 2.121, санкционисано је због прекорачења времена управљања и других прекршаја везаних за тахографе. Због управљања возилом под дејством алкохола из саобраћаја су искључена 23 возача теретних возила, а тројица због управљања возилом под дејством психоактивних супстанци.

Прекорачење времена управљања и неправилности везане за тахографе били су најчешћи прекршаји и возача аутобуса, имајући у виду да је због поменутих прекршаја санкционисано 317 возача.

Припадници саобраћајне полиције и у наредном периоду наставиће са мерама појачане контроле теретних возила и аутобуса, како би се очувало што повољније стање безбедности саобраћаја, додаје се у саопштењу Министарства унутрашњих послова Републике Србије.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб