Timočka KrajinaBorSaopštenje Grupe građana „Glasno za omladinu” iz Bora: Stanje puteva u seoskim...

Saopštenje Grupe građana „Glasno za omladinu” iz Bora: Stanje puteva u seoskim mesnim zajednicama

Grupa građana „Glasno za omladinu” Bor

Grupa građana „Glasno za omladinu” iz Bora oglasila se saopštenjem povodom stanja puteva u seoskim mesnim zajednicama.

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Naime, najveći problem koji meštani okolnih borskih sela imaju je sigurno putna infrastruktura. Ekonomski i društveni život sela zavisi od putne infrastrukture. Kako su naša sela uglavnom razbijenog tipa, tako je potreba za putevima veća, te je nejasno zašto gradska vlast i dalje ne vodi računa o putevima iako je budžet u prethodnih nekoliko godina i te kako povećan. Svi želimo da naša sela opstanu, te je rešavanje ovog pitanja od presudne važnosti i da u dvadesetim godinama dvadesetprvog veka već jednom stavimo ovo pitanje ad akta.

Putna infrastruktura u selima je veoma loša, a pogotovu su ugrožena sela severnije od gradskog naselja. Tako imamo primer da se u selu Gornjane putevi započinju, a ne završavaju, a klasičan primer je put Staro selo–Samar. Takođe i drugi putevi u selu su loši, a izuzeci nisu ni druga sela na teritoriji grada Bora

Meštani Zlota nam ukazuju da je Novi zlotski put opasan u delu gde se ukršta sa regionalnim putem Bor–Selište–Paraćin, da ne postoji putna signalizacija, a da je sam put izuzetno nepregledan. Tražimo od gradse vlasti da reši ovaj problem.

Takođe, pravi primer nesaradnje između institucija je put Oštrelj–Donja Bela Reka koji nije asfaltiran zadnjih 20 metara zbog preklapanja nadležnosti između lokala i republike. Zahtevamo da grad Bor uspostavi bolju komunikaciju sa republičkim institucijama.

Budžet grada Bora mora da se troši racionalno, a Grupa građana, kao opoziciona politička grupacija proveravaće trošenje svakog dinara”, stoji u saopštenju GG „Glasno za omladinu” Bor.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

24,112PratilacaLajkuj
4,150PratilacaZaprati
1,241PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx