Тимочка КрајинаБорСаопштење Групе грађана „Гласно за омладину” из Бора: Стање путева у сеоским...

Саопштење Групе грађана „Гласно за омладину” из Бора: Стање путева у сеоским месним заједницама

Група грађана „Гласно за омладину” Бор

Група грађана „Гласно за омладину” из Бора огласила се саопштењем поводом стања путева у сеоским месним заједницама.

Саопштење преносимо у целости:

„Наиме, највећи проблем који мештани околних борских села имају је сигурно путна инфраструктура. Економски и друштвени живот села зависи од путне инфраструктуре. Како су наша села углавном разбијеног типа, тако је потреба за путевима већа, те је нејасно зашто градска власт и даље не води рачуна о путевима иако је буџет у претходних неколико година и те како повећан. Сви желимо да наша села опстану, те је решавање овог питања од пресудне важности и да у двадесетим годинама двадесетпрвог века већ једном ставимо ово питање ад акта.

Путна инфраструктура у селима је веома лоша, а поготову су угрожена села северније од градског насеља. Тако имамо пример да се у селу Горњане путеви започињу, а не завршавају, а класичан пример је пут Старо село–Самар. Такође и други путеви у селу су лоши, а изузеци нису ни друга села на територији града Бора

Мештани Злота нам указују да је Нови злотски пут опасан у делу где се укршта са регионалним путем Бор–Селиште–Параћин, да не постоји путна сигнализација, а да је сам пут изузетно непрегледан. Тражимо од градсе власти да реши овај проблем.

Такође, прави пример несарадње између институција је пут Оштрељ–Доња Бела Река који није асфалтиран задњих 20 метара због преклапања надлежности између локала и републике. Захтевамо да град Бор успостави бољу комуникацију са републичким институцијама.

Буџет града Бора мора да се троши рационално, а Група грађана, као опозициона политичка групација провераваће трошење сваког динара”, стоји у саопштењу ГГ „Гласно за омладину” Бор.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб