ВестиСастанак начелника Зајечарског и Борског управног округа и свих градоначелника и председника...

Састанак начелника Зајечарског и Борског управног округа и свих градоначелника и председника општина Тимочке Крајине

Састанак начелника Зајечарског и Борског управног округа и свих градоначелника и председника општина Тимочке Крајине
Фото: Град Зајечар

Данас је у великој сали Скупштине града Зајечара одржан заједнички састанак начелника Зајечарског и Борског округа, као и свих председника општина и градоначелника са територије ових округа.

Састанку су присуствовали и директорка Завода за јавно здравље „Тимок” Зајечар са сарадницима и санитарни инспектор из Зајечарског округа.

На састанку су донети следећи закључци.

ЗАКЉУЧЦИ

  1. Да се од Завода за јавно здравље „Тимок” Зајечар затражи хитна процена епидемиолошке ситуације, како на територији Тимочке Крајине, тако и за сваку локалну самоуправу појединачно.
  2. Да се на основу епидемиолошке процене у локалним самоуправама где је то неопходно, што пре уведе ванредна ситуација.
  3. Да се за потребе грађана које покрива Завод за јавно здравље „Тимок” Зајечар под хитно, учешћем пропорционалног броја становника, набави лабораторија за PCR тестирање, а из разлога огромног кашњења резултата тестова који се упућују у референтне лабораторије у Београд. Закључено је да се ова набавка обави преко града Зајечара, с тим да ће остале локалне самоуправе финансијски учествовати у набавци, сразмерно броју становника у укупном броју становника Тимочке Крајине.
  4. Донет је радни закључак да градоначелници и председници општина у дневној комуникацији координирају мере, и усклађују их тако да се ширење заразе вирусом COVID-19, не прелива из једне у другу локалну самоуправу.
  5. Донет је закључак да се хитно упути иницијатива Кризном штабу Владе Републике Србије и ресорном министарству да се одреди потенцијална ковид болница за територију Тимочке Крајине, водећи рачуна о кадровској оспособљености исте.
  6. Начелници оба округа преузели су на себе обавезу да кадровски ојачају санитарну инспекцију, као и друге инспекцијске службе неопходне за спровођење у дело наредби градских и општинских штабова за ванредне ситуације.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб