Timočka Timočka
Početna / Vesti / Sedmoro mladih šahista iz Zaječara na kadetskom prvenstvu centralne Srbije
Mladi šahisti iz Zaječara — Omladinsko kadetsko prvenstvo centralne Srbije u šahu u Ravnog Gaju

Sedmoro mladih šahista iz Zaječara na kadetskom prvenstvu centralne Srbije

Omladinsko kadetsko prvenstvo centralne Srbije u šahu koje se održava u Ravnom Gaju kod Kragujevca počinje sutra, 14. februara. Na turniru će nastupiti sedmoro mladih šahista iz Zaječara.

Turnir u Ravnom Gaju je takmičenje koje se održava pod okriljem šahovskog Saveza Srbije i predstavlja svojevrsne kvalifikacije za prvenstvo Evrope i sveta.

Selekcija učesnika za ovaj turnir je vršena na osnovu školskih i opštinskih takmičenja. Reč je o takmičenju iz kalendara šahovskog Saveza Srbije, a to takmičenje zapravo predstavlja kvalifikacije za prvenstvo Evrope i sveta.

„Školska deca u Zaječaru vole da igraju šah i postoji stalno interesovanje za ovu drevnu igru. Mladi zaječarski šahisti ne tako davno ostvarivali su odlične rezultate na velikim turnirima i učestvovali na prvenstvima Evrope i sveta. Naporno smo se spremali za ovaj turnir i očekujemo dobre rezultate”, ističe trener mladih šahista Vladica Simić.

Na omladinskom kadetskom prvenstvu centralne Srbije, svoje znanje i umeće odmeriće između 180 i 200 učesnika. Završetak turnira je u ponedeljak, 17. februara.

Možda će Vas zanimati

Hronika — Hapšenje

PU Zaječar: Negotinci uhapšeni zbog sumnje da su izazvali saobraćajnu nesreću u kojoj je život izgubila osmomesečna beba

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su M. M. (1985) i Đ. D. (1995) …

Istočna Srbija — COVID-19

Potvrđen prvi slučaj korona virusa u Kladovu

Na teritoriji opštine Kladovo danas je potvrđen prvi slučaj pacijenta sa virusom COVID-19.Danas je potvrđen …

Komentari

avatar
  Pretplati se  
Obavesti o

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica