Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / „Сиђи до реке”: Клупице за уживање уз реку Тимок
„Outhide” Фестивал: Пројекат „Сиђи до реке”

„Сиђи до реке”: Клупице за уживање уз реку Тимок

Неформална група „Outhide” фестивала у оквиру програма „Млади су закон – Шта нам тешко” реализовала је претходне године пројекат „Окрени се око себе”. Ове године настављају са реализацијом сличног пројекта, а локација коју су овог пута изабрали је кеј на Поповој плажи. Овогодишњи пројекат носи назив „Сиђи до реке”. Идеја овог пројекта је да се уреди простор омиљен међу младим Зајечарцима, али и осталим суграђанима.

Млади окупљени око неформалне групе „Outhide” фестивала у оквиру поменутог програма направили су 7 клупица које су поставили на простору парк шуме Краљевица, тачније поред спомен-парка „Вешала”, а овог пута пројекат је подржао прављење 4 клупице које ће бити постављене на кеју на Поповој плажи.

Овај део града посећују свакодневно како млади са својим другарима, тако и суграђани кад шетају са породицама или својим кућним љубимцима. Идеја младих људи окупљених у неформалној групи „Outhide” била је да омогући свима њима нове клупице где се могу одморити, али и да додатно улепша простор на самом кеју.

Ова група младих Зајечараца, поред тога што својим вршњацима и другим заинтересованим суграђанима, али и младим из других градова понуди алтернативни музички звук сваке године на простору парк шуме Краљевица, жели да током године уради нешто корисно за свој град и своју локалну заједницу, било да је то постављање клупица или улепшавање градских фасада уметничким муралима.

Пројекат „Сиђи до реке” реализовала је неформална група Оутхиде фестивал, уз подршку Младих истраживача Србије, Удружења „Тим 42” из Лесковца, а у оквиру програма Министарства омладине и спорта Републике Србије „Шта нам тешко – Млади су закон”.

Постављање клупица биће реализовано у среду, 21. октобра 2020. године.

Можда ће Вас занимати

Матична библиотека „Светозар Марковић” Зајечар

Зајечарска библиотека данас прославља 154. рођендан

Читаоница Зајечарска је почела са радом 27. новембра 1866. године, те данас Матична библиотека „Светозар …

Црвени крст Зајечар: Добровољно давање крви

Акција добровољног давања крви 2. децембра у Зајечару

Црвени крст Зајечар у сарадњи са Службом за трансфузију крви из Ниша у среду, 2. …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница