Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / „Зоранов брк” Александру Михаиловићу по четврти пут
29. Међународни позоришни фестивал „Дани Зорана Радмиловића”: Четврти дан

„Зоранов брк” Александру Михаиловићу по четврти пут

Уз све прописане мере заштите од вируса COVID-19, такмичарски део 29. Међународног позоришног фестивала „Дани Зорана Радмиловића” настављен је извођењем представе Народног позоришта из Ниша „1789” аутора и редитеља Хадија Курића. Комад је дирнуо зајечарску публику и натерао је да се дубоко замисли.

Представа говори о моћницима који, слепи пред евидентним доказима да ће цело друштво пострадати у крвавом хаосу, нису у стању да предупреде трагедију. Заслепљени сопственим амбицијама, сновима и жељама сурвају целокупну заједницу, и себе саме, у понор. Неки од њих вођени су идеологијом, други патриотизмом, трећи осветом или чак опсесивном љубављу. Ипак, сви заједно деле исту судбину – насилну смрт коју нису били у стању да предвиде.

Једногласном одлуком жирија „Зоранов брк” за најбољег глумца вечери додељен је Александру Михаиловићу за улогу Краља.

„Драго ми је да се срећемо у позоришту у коме сам ја пре 28 година први пут почео да играм на професионалној сцени. Те 92. године провео сам неко време овде у Зајечару и за мене је зајечарско позориште једно посебно место у које волим да се враћам, Зајечар је град у који волим да дођем. Обожавам када у моје матично позориште у Нишу долази театар из Зајечара. Морам да кажем да је ово мени четврти ’Зоранов брк’, ако ја добро бројим, и наравно да значи. Ја сад имам и неке године где је време и за неку браду ваљда, али и овај брк свакако значи. Добро је то што је овај фестивал или у успону, или држи неки ниво. У сваком случају, лепа је ствар добити награду у театру у коме сам почео, у коме сам глумачки проходавао и то свакако значи више од саме награде”, каже Михаиловић.

„Зоранови дани” настављају се вечерас представом Београдског драмског позоришта „Ружни, прљави и зли” у режији Ленке Удовички, а наредне вечери на програму је представа Југословенског драмског позоришта „Зашто је полудео господин Р?” коју је режирао Бобо Јелчић.

Због појаве вируса COVID-19 у позоришном ансамблу Народног позоришта Републике Српске из Бањалуке, уместо представе „Злочин и казна” овог позоришта, у четвртак, 22. октобра од 20:00 часова биће изведена представа „Комедија ометена у развоју” по тексту Миловоја Млађеновића у извођењу Градског позоришта „Семберија” из Бијељине.

Можда ће Вас занимати

Матична библиотека „Светозар Марковић” Зајечар

Зајечарска библиотека данас прославља 154. рођендан

Читаоница Зајечарска је почела са радом 27. новембра 1866. године, те данас Матична библиотека „Светозар …

Црвени крст Зајечар: Добровољно давање крви

Акција добровољног давања крви 2. децембра у Зајечару

Црвени крст Зајечар у сарадњи са Службом за трансфузију крви из Ниша у среду, 2. …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница