Timočka KrajinaŠkolski izbori – srednjoškolci iz Timočke Krajine pripremaju izborne kampanje

Školski izbori – srednjoškolci iz Timočke Krajine pripremaju izborne kampanje

Školski izbori – srednjoškolci iz Timočke Krajine pripremaju izborne kampanje

Na nedavno održavnom vikend-seminaru u hotelu „Đerdap” u Kladovu, učenici srednjih škola iz Timočke Krajine i šireg regiona, imali su priliku da se kroz radionice i druženje sa vršnjacima pripreme za kampanje u okviru Školskih izbora, koje ih očekuju u narednom periodu.

Učenici su u prisustvu profesionalnih trenera razgovarali o demokratiji, izborima i srodnim temama, kao i o poverenju u demokratske institucije i procese. Ova znanja i informacije će im biti od pomoći, naročito kada kao kandidati budu započeli kampanje za predsednike/ce u okviru svojih škola.

Kroz program Školski izbori, „Zaječarska inicijativa” pruža kompletnu tehničku, mentorsku i finansijsku podršku đačkim parlamentima iz Timočke Krajine, kao i iz Paraćina, Ćuprije, Aleksinca i Svrljiga da isplaniraju, pripreme i sprovedu školske izbore.

Kroz veoma zabavan proces, učenici i učenice srednjih škola imaju priliku da sakupljaju potpise za svoju kandidaturu, okupe svoje izborne timove, učestvuju na edukaciji o izborima i sprovedu prave kampanje u svojim školama.

Zaječarska inicijativa je sa velikim uspehom organizovala školske izbore u nekoliko gradova, što ju je podstaklo da ovaj program unapredi i proširi. Slični programi se realizuju širom sveta. Mnoge zemlje danas koriste sličnu metodologiju kako bi povećale izlaznost mladih koji po prvi put glasaju na pravim izborima.

O prošlogodišnjim izborima u školama širom regiona snimljen je i dokumentarni film, koji možete pogledati u nastavku:

ZImanov program malih donacija realizuje Zaječarska inicijativa u saradnji sa Fondacijom „Iskorak”, uz podršku National Endowment for Democracy.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,341PratilacaLajkuj
4,207PratilacaZaprati
1,264PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub