Тимочка КрајинаШколски избори – средњошколци из Тимочке Крајине припремају изборне кампање

Школски избори – средњошколци из Тимочке Крајине припремају изборне кампање

Школски избори – средњошколци из Тимочке Крајине припремају изборне кампање

На недавно одржавном викенд-семинару у хотелу „Ђердап” у Кладову, ученици средњих школа из Тимочке Крајине и ширег региона, имали су прилику да се кроз радионице и дружење са вршњацима припреме за кампање у оквиру Школских избора, које их очекују у наредном периоду.

Ученици су у присуству професионалних тренера разговарали о демократији, изборима и сродним темама, као и о поверењу у демократске институције и процесе. Ова знања и информације ће им бити од помоћи, нарочито када као кандидати буду започели кампање за председнике/це у оквиру својих школа.

Кроз програм Школски избори, „Зајечарска иницијатива” пружа комплетну техничку, менторску и финансијску подршку ђачким парламентима из Тимочке Крајине, као и из Параћина, Ћуприје, Алексинца и Сврљига да испланирају, припреме и спроведу школске изборе.

Кроз веома забаван процес, ученици и ученице средњих школа имају прилику да сакупљају потписе за своју кандидатуру, окупе своје изборне тимове, учествују на едукацији о изборима и спроведу праве кампање у својим школама.

Зајечарска иницијатива је са великим успехом организовала школске изборе у неколико градова, што ју је подстакло да овај програм унапреди и прошири. Слични програми се реализују широм света. Многе земље данас користе сличну методологију како би повећале излазност младих који по први пут гласају на правим изборима.

О прошлогодишњим изборима у школама широм региона снимљен је и документарни филм, који можете погледати у наставку:

ЗИманов програм малих донација реализује Зајечарска иницијатива у сарадњи са Фондацијом „Искорак”, уз подршку National Endowment for Democracy.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре

Društvene mreže

24,123ПратилацаЛајкуј
4,154ПратилацаЗапрати
1,245ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx