Тимочка КрајинаЗајечарСлободан Халиловић – нови тренер зајечарског „Тимока 1919”

Слободан Халиловић – нови тренер зајечарског „Тимока 1919”

Слободан Халиловић – Нови тренер фудбалског клуба „Тимок 1919” Зајечар

Ново руководство зајечарског „Тимока 1919”, на челу са Милорадом Микијем Вучковићем, решило је питање новог Шефа стручног штаба. Након испадања из „Прве лиге” „Тимок 1919” се растао са тренером Срђаном Стојчевским, а уместо њега, пре почетка припрема за нову сезону ангажован је Јован Дабић из Ниша, који је после одрађених припрема напустио клуб, па је у прва четири кола „плаво беле“ са клупе предводио Мирослав Трујкић.

Кормило „Тимока 1919” је преузео Слободан Халиловић (71), бивши ас и члан златне генерације „Радничког” из Ниша, која је тада играјући у полуфиналу Купа УЕФА са „Хамбургером”, исписала најславнији део богате историје клуба. „Реал са Нишаве“ му је и дан данас у срцу, будећи у њему најлепше емоције и успомене, јер је у њему као фудбалер провео пуних 12 година и као тренер пет-шест година у различитим лигама, мада је играо али знатно краће у још неколико клубова са „Јужне пруге“ итд.

По завршетку богате играчке каријере Слободан Халиловић се сада већ давне 1984. године посветио тренерском позиву, најпре као асистент Мићи Дуванчићу у тадашњем друголигашу „Раду” са Бањице. Четири године касније заменио је Милана Живадиновића на ужареној тренерској клупи нишког „Радничког”. Затим се упутио у „бели свет“ и стицао међународно искуство у Емиратима, Кувајту, где је провео 12 година и где је такође, као и у „Реалу са Нишаве“ оставио дубок траг. Био је успешни први тренер „Ал Вагде”, затим и тренер селекција унутар клуба. Због пандемије вируса вратио се из Кувајта у Србију и Ниш, а на позив првих људи „Тимока” дошао је да своје богато искуство пренесе младим тићима „белих лабудова“ као и својим млађим колегама, како би се синоним спортског Зајечара експресно вратио у прволигашке воде. Осим стручног рада спреман је да помогне и када је у питању организацуја клуба јер како истиче добра организација клуба решава 90 одсто проблема фудбалске игре. Ако се направи добар стручни штаб и добро селектирају фудбалери, може лагано да се доведе до тога да будеш равноправан са најбољим екипама у лиги и више од тога.

„Дошао сам да својим искуством помогнем младом саставу ’Тимока’ који има перспективу да се врати на стазама старе славе. После утакмице са ’Пчињом’ одржао сам тренинг са свим првотимцима ‘белих лабудова’ са Тимока, а потом смо на терену одржали и краћи састанак где сам упознао играче са даљим плановима и обавезама који их очекују. Поштујем рад и дисциплину, на тренинзима ћемо уигравати тактику за сваку утакмицу, видео сам да су играчи талентовани и очекујем да ћемо да испунимо циљеве клуба”, истакао је Слободан Халиловић, нови кормилар „плаво-белог“ јата са Тимока.

Слободан Халиловић је власник ПРО лиценце ид 2005. године, као члан прве генерације тренера која ју је стекла у Београду. Играчи и млађи тренери који га познају ословљавају га са „професоре“.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,800ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб