Timočka KrajinaKnjaževacSNS u Knjaževcu proslavio stranačku slavu Svetu Petku

SNS u Knjaževcu proslavio stranačku slavu Svetu Petku

SNS u Knjaževcu proslavio stranačku slavu Svetu Petku

U prisustvu velikog broja gostiju i članova Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Knjaževcu, obeležena je stranačka slava – Sveta Petka.

U knjaževačkom Domu kulture održano je svečano rezanje slavskog kolača, u prisustvu predsednika opštine Knjaževac Milana Đokića koji je prisutnima čestitao slavu uz obećanje da će uskoro biti formirano Humanitarno dobrovoljno društvo, koje će služiti za pomoć onima kojima je to najpotrebnije.

„Braćo i sestre, dočekasmo još jednu Sveta Petku, veliku našu svetiteljku koja se svojim primerom, nakon smrti svojih roditelja, odrekla svega što je imala. Idući tim tragovima i tim stopama i tim ugaonim kamenima koji su nam ostavili naši sveti, pa onda i mnogi naši kroz istoriju, želim da ovde, sa ovog mesta na današnji dan najavim da ćemo formirati Humanitarno dobrotvorno društvo u koje ćemo svi mi koji ponešto zarađujemo davati deo svojih sredstava da bismo pomogli onima kojima je pomoć potrebna. ’Ljubi bližnjega svoga’ ne znači samo onog do sebe, iz kuće, iz porodice, nego i onog komšiju koji možda nema za ovu zimu ni dve cepanice drveta, možda onog koji nema lekove, ili obrok za sutra za sebe ili za svoju decu. Možda je nekome potrebna fizička pomoć da mu se unesu drva, da se iscepaju, da se popravi krov… Naše Humanitarno dobrotvorno društvo baviće se upravo time – i finansijskom i materijalnom i fizičkom pomoći svima onima kojima je ta pomoć potrebna. Na jedan senzitivniji način nego što to mogu da rade institucije. Institucije imaju svoja pravila, a naše Društvo će imati svoju dušu i tom dušom ćemo prepoznavati oni koji su u stanju potrebe i pružati im pomoć kakva god ona bila. Kako radili, tako nam Bog i Sveta Petka pomagali! Na zdravlje i na spasenje”, istakao je Đokić.

Naredni kolačar biće Milica Mihajlović Antonijević, koja je preuzela slavski kolač od dosadašnjeg kolačara dr Bobana Marinkovića.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,191PratilacaLajkuj
4,185PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub