Timočka KrajinaZaječarŠOSO „Jelena Majstorović” u Zaječaru obeležava 50 godina postojanja Doma učenika

ŠOSO „Jelena Majstorović” u Zaječaru obeležava 50 godina postojanja Doma učenika

Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Jelena Majstorović” Zaječar

ŠOSO „Jelena Majstorović” Zaječar obeležava značajan jubilej – 50 godina postojanja Doma učenika u školi, u sredu (6. april).

Rođendanska priredba, povodom ovog jubileja, počinje u 12:00 časova.

Školi su još 1970. dodeljene prostorije kuhinje ranijeg Doma učenika stručnih škola u krugu školskog dvorišta. Kako je bilo potrebno izvršiti određene radove udruženim sredstvima: Zajednice dečije zaštite Opštine Zaječar, Zajednice osnovnog obrazovanja i vaspitanja, Društva za pomoć MNRL, Komunalnog zavoda za socijalno osiguranje i drugih organizacija i društava, zgrada je uređena za potrebe smeštaja i ishrane učenika ove škole.

Datum početka rada, tada Internata, a sada Doma je 6.4.1972. Tada ŠOSO „Jelena Majstorović” Zaječar postaje jedina škola u istočnoj Srbiji čija je delatnost obrazovanje i vaspitanje dece sa smetnjama u razvoju, koja ima sopstveni Dom za smeštaj i ishranu učenika i tako je i danas.

Dom je kompletno renoviran 2012. godine. Kroz njega je prošlo mnogo generacija učenika i mnogo zaposlenih kojih se rado sećaju u školi. Danas su u Domu smešteni učenici iz više gradova Zaječarskog i Borskog upravnog okruga.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,195PratilacaLajkuj
4,187PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub