Тимочка КрајинаЗајечарСпортиста Стефан Жикић из Зајечара истрчао Зимски ноћни полумаратон у Београду

Спортиста Стефан Жикић из Зајечара истрчао Зимски ноћни полумаратон у Београду

Спортиста Стефан Жикић из Зајечара истрчао Зимски ноћни полумаратон у Београду

Спортиста Стефан Жикић из Зајечара спортом се бави од малих ногу, а више пута одликован је за постигнуте резултате у разним спортовима. Ове године Стефан је истрчао 7. Зимски ноћни полумаратон у Београду, стазу у дужини од 21,1 км.

Након Зимског ноћног полумаратона, Стефан се вратио кући са медаљом, а у својој колекцији броји још много пехара и медаља.

„Спортом се бавим од своје седме године живота. Опробао сам се у разним спортовима и постизао изванредне резултате, поготово у каратеу и powerliftingu. Посећивао сам међународна такмичења на којима сам освојио преко 250 медаља у каратеу. Године 2021. нашао сам се у ’Топ 5 спортиста’ у Powerlifting савезу Србије. Због повреде и других околности све сам се мање посвећивао тежинским тренинзима и теретану сам заменио стазом за трчање. Након само пар месеци тренинга решио сам да се пријавим за своју прву званичну трку, 7. Зимски ноћни полумаратон у Београду. Дужина стазе износила је 21,1 км и време за које сам истрчао било је 01:58:21. У свим спортовима у којима сам се такмичио, никада до сада нисам осетио овакав осећај и количину хормона среће као оног тренутка када сам стигао на циљ”, каже Жикић.

Стефан истиче да ће и даље наставити да се бави спортом, а како каже највећу подршку и мотивацију проналази у својој супрузи и радује се сваком новом изазову и пређеном километру.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб