ВестиСпортски терен у Лубници добија ново рухо након више од једне деценије

Спортски терен у Лубници добија ново рухо након више од једне деценије

Радови на спортском терену у селу Лубница
Фото: ЈКП „Тимок – одржавање” Зајечар

Отворени спортски терен у зајечарском селу Лубница, након више од једне деценије, добија нови изглед. Након уређења простора око самог терена и припреме подлоге за финалне радове, простор од око 800 квадратних метара је асфалтиран, постављено је ново осветљење, а према речима надлежних, радови ће бити заокружени обележавањем самог терена и постављањем нових голова и кошева.

Радови на спортском терену у селу Лубница
Фото: ЈКП „Тимок – одржавање” Зајечар

„Након асфалтирања саме подлоге терена, почели су радови на осветљењу терена. Постављају се четири, осмометарске бандере, са осам рефлектора, укупне јачине 1.200 вати. Након обележавања терена, биће замењени голови и кошеви и сам простор ће бити коришћен за фудбал и кошарку. Непосредно уз сам терен, налази се и простор где се најмлађи мештани овог села играју, и он ће такође бити уређен, а реквизити за игру офарбани. Осим ових радова, изводе се радови и на уређењу отвореног терена за спортове у селу Звездан, и тамо ће такође, након асфалтирања терена, бити урађена и расвета и поставњени нови кошеви и голови”, рекао је Вице Лалић, помоћник директора ЈКП „Тимок – одржавање”.

Радови на спортском терену у селу Лубница
Фото: ЈКП „Тимок – одржавање” Зајечар

У Лубници живи око 800 мештана, а према речима члана Савета Месне заједнице тог села, Славише Петровића, у селу има доста омладине која се бави спортом, па је уређење овог простора, од великог значаја за саме мештане.

Славиша Петровић – Члан Савета Месне заједнице Лубница
Фото: ЈКП „Тимок – одржавање” Зајечар

„Ово је један од захтева Месне заједнице и драго нам је да се неко одазвао нашој молби и на томе се захваљујемо. Сам терен није уређен више од 12 година, колико ја памтим, последњи пут је на овом терену нешто рађено пре толико година, а доста омладине имамо. Овај терен ће млади сигурно искористити на прави начин, бавећи се спортом”, истакао је Петровић.

Радове на уређењу терена у Лубници изводи Јавно комунално предузеће „Тимок – одржавање” у сарадњи са Градском управом, а вредност радова је око 3 милиона динара.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб