Timočka Timočka
Početna / Vesti / Srbija u „Đerdap 2” ulaže 31 milion evra
Ministarka Zorana Mihajlović — Obilazak brodske prevodnice na HE „Đerdap 2”
Foto: MGSI

Srbija u „Đerdap 2” ulaže 31 milion evra

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, obišla je juče brodsku prevodnicu na HE „Đerdap 2” i sa direktorom JP „Elektroprivreda Srbije” Miloradom Grčićem potpisala Protokol o saradnji na realizaciji projekta adaptacije brodske prevodnice u sastavu HE „Đerdap 2”, vredan 31 milion evra.

Ona je tom prilikom istakla da država poslednjih nekoliko godina ulaže u vodni saobraćaj i da ta ulaganja iznose 350 miliona evra, što je pre nekoliko decenija bilo nezamislivo.

prof. dr Zorana Mihajlović — potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture
Foto: MGSI

„Prošle godine potpisali smo protokol za rekonstrukciju brodske prevodnice ’Đerdap 1’, ove godine za prevodnicu na ’Đerdapu 2’, i ukupno ulažemo 60 miliona evra za obe. To je važno za ovaj kraj, za elektranu i dalja ulaganja u infrastrukturu, jer nema ničeg važnijeg od infrastrukture, to utiče na razvoj naše privrede i rast BDP-a”, rekla je ona.

Mihajlovićeva je dodala i da će se krenuti sa proširenjem Luke Prahovo, u šta će biti uloženo 10 miliona evra.

Grčić je dodao da današnji sporazum govori mnogo – da država brine o energetici i infrastrukturnim predusovima za dalji ekonomski razvoj zemlje.

Ranije danas, Mihajlovićeva je obišla novoizgrađeni most preko Podvrške reke kod Milutinovca u opštini Kladovo, kao i radove na rehabilitaciji državnog puta Kladovo–Brza Palanka.

Ministarka Zorana Mihajlović — obilazak radova na rehabilitaciji državnog puta Kladovo–Brza Palanka
Foto: MGSI

„Zahvaljujući Vladi Srbije, mi danas imamo stabilan budžet i mogućnost da ulažemo u puteve. Završili smo 120 km puteva u Borskom okrugu, sada nas čeka izgradnja brzih saobraćajnica u ovom kraju, prema Golupcu, Donjem Milanovcu i Kladovu. To nam je neophodno ako hoćemo da razvijamo turizam u ovom delu Srbije”, rekla je ona.

Možda će Vas zanimati

Hronika

PU Kladovo: Zatečen da upravlja vozilom sa 5,18 promila alkohola

Pripadnici saobraćajne policije u Kladovu, prilikom kontrole saobraćaja, zatekli su pedesetjednogodišnjeg rumunskog državljanina koji je …

Biblioteka „Centar za kulturu” Kladovo — Druženje „Uz šoljicu kafe”

Osmomartovsko druženje „Uz šoljicu kafe” u kladovskoj biblioteci

Povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena – Odeljenje za odrasle Biblioteke „Centar za kulturu” …

Komentari

avatar
  Pretplati se  
Obavesti o

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica