VestiSrbija u „Đerdap 2” ulaže 31 milion evra

Srbija u „Đerdap 2” ulaže 31 milion evra

Ministarka Zorana Mihajlović — Obilazak brodske prevodnice na HE „Đerdap 2”
Foto: MGSI

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, obišla je juče brodsku prevodnicu na HE „Đerdap 2” i sa direktorom JP „Elektroprivreda Srbije” Miloradom Grčićem potpisala Protokol o saradnji na realizaciji projekta adaptacije brodske prevodnice u sastavu HE „Đerdap 2”, vredan 31 milion evra.

Ona je tom prilikom istakla da država poslednjih nekoliko godina ulaže u vodni saobraćaj i da ta ulaganja iznose 350 miliona evra, što je pre nekoliko decenija bilo nezamislivo.

prof. dr Zorana Mihajlović — potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture
Foto: MGSI

„Prošle godine potpisali smo protokol za rekonstrukciju brodske prevodnice ’Đerdap 1’, ove godine za prevodnicu na ’Đerdapu 2’, i ukupno ulažemo 60 miliona evra za obe. To je važno za ovaj kraj, za elektranu i dalja ulaganja u infrastrukturu, jer nema ničeg važnijeg od infrastrukture, to utiče na razvoj naše privrede i rast BDP-a”, rekla je ona.

Mihajlovićeva je dodala i da će se krenuti sa proširenjem Luke Prahovo, u šta će biti uloženo 10 miliona evra.

Grčić je dodao da današnji sporazum govori mnogo – da država brine o energetici i infrastrukturnim predusovima za dalji ekonomski razvoj zemlje.

Ranije danas, Mihajlovićeva je obišla novoizgrađeni most preko Podvrške reke kod Milutinovca u opštini Kladovo, kao i radove na rehabilitaciji državnog puta Kladovo–Brza Palanka.

Ministarka Zorana Mihajlović — obilazak radova na rehabilitaciji državnog puta Kladovo–Brza Palanka
Foto: MGSI

„Zahvaljujući Vladi Srbije, mi danas imamo stabilan budžet i mogućnost da ulažemo u puteve. Završili smo 120 km puteva u Borskom okrugu, sada nas čeka izgradnja brzih saobraćajnica u ovom kraju, prema Golupcu, Donjem Milanovcu i Kladovu. To nam je neophodno ako hoćemo da razvijamo turizam u ovom delu Srbije”, rekla je ona.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,340PratilacaLajkuj
4,210PratilacaZaprati
1,264PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub