Тимочка КрајинаБорСтање јавне безбедности на подручју ПУ Бор повољно у марту

Стање јавне безбедности на подручју ПУ Бор повољно у марту

Полицијска управа Бор

Стање јавне безбедности на подручју које покрива Полицијска управа у Бору, узимајући у обзир основне показатеље, може се оценити повољно током марта месеца 2024. године.

На територији коју покрива Полицијска управа у Бору, регистровано је укупно 95 кривичних дела (седиште Полицијске управе – 47, Полицијска станица Неготин – 22, Полицијска станица Кладово – 14, док је најмањи број кривичних дела регистрован на подручју Полицијске станице Мајданпек – 12), што представља повећање укупног броја кривичних дела за 17 % у односу на исти месец претходне године (81). Од укупног броја кривичних дела, 42 извршена су од стране познатог извршиоца, 35 од стране непознатих извршиоца, а у 18 случаја извршиоци кривичних дела ухваћени су на делу. Оперативним радом полицијских службеника расветљено је 24 кривичних дела са непознатим извршиоцем, односно 69 %. Из области општег криминалитета регистровано је 71, привредног криминалитета 20 и 4 кривична дела из области високотехнолошког криминала. Највећи број извршених кривичних дела је из области имовинских деликата. На подручју Полицијске управе у Бору, током марта месеца регистровано је једно кривично дело тешко убиство, није било регистрованих кривичних дела убиство и убиство у покушају.

Дана 26. марта 2024. године у 13:45 часова, пријављен је нестанак двогодишње девојчице Данке Илић, у месту Бањско Поље, град Бор, због чега је први пут у Србији активиран систем „Пронађи ме“, за хитно обавештавање јавности у случају несталог детета. Након десетодневне опсежне акције, детаљних провера свих трагова и информација, дана 04.04.2024. године, ухапшени су С.Ј (1974) и Д.Д (1974), обојица из Бора, због сумње да су убили двогодишњу девојчицу. Полиција наставља интензиван рад на овом случају у циљу проналаска тела детета.

Од стране полицијских службеника предузете су све мере на откривању и заплени наркотика. Реализовано је 13 заплена опојних дрога којом приликом је заплењено 672,78 грама марихуане, 95 грама хероина, 17 грама кокаина и 526 комада разних таблета са листе психоактивних супстанци.

Регистровано је 26 прекршаја из области јавног реда и мира (седиште Полицијске управе – 8, Полицијска станица Неготин – 8, Полицијска станица Мајданпек – 6 и Полицијска станица Кладово 4). Није било нарушавања јавног реда у већем обиму, као ни забрана јавних окупљања. Број прекршаја против јавног реда и мира у марту месецу је мањи за 14 % у односу на исти месец претходне године (29).

У току марта месеца 2024. године, одржана су 87 јавних окупљања, на којима је било присутно 5.046 лица. Није било непријављених, забрањених и прекинутих скупова.

У току марта 2024. године догодиле су се 26 саобраћајних незгода, од којих је 13 са материјалном штетом и 13 са настрадалим лицима. У саобраћајним незгодама шест лица задобило је тешке телесне повреде, 14 лица је лакше повређено, док је једно лице изгубило живот. Активностима полицијских службеника откривено је и санкционисано 2.049 прекршаја.

Фактори који су најчешће утицали на изазивање саобраћајних незгода су: погрешно извођење радњи у саобраћају од стране возача, предузимање непромишљених радњи од стране возача, пропусти возача због неискуства, непримереног и непрописног понашања и др.

Због управљања возилом под дејством алкохола са количином преко 1,2 промила, под дејством психоактивних супстанци и одбијања алкотестирања, према 14 возача примењена је мера задржавања.

Током месеца марта реализовано је 93 наредби надлежних судова и других државних органа, 10 потерница и ухапшено је 5 лица. Реализовано је 23 потраге за лицима и расписана је једна објава за несталим лицем. Извршено је 6.083 провера идентитета лица, пружено 13 полицијских помоћи државним органима и организацијама, извршене су 254 безбедносне провере.

У току марта 2024. године, издата је 1.646 биометријска лична карта, 714 путних исправа, 1.070 возачких дозвола и 1.124 саобраћајних дозвола, додаје се у саопштењу.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,390ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб