Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / Стигао је Wi-Fi нове генерације
Wi-Fi
Фото: Pixabay, вектор илустрација

Стигао је Wi-Fi нове генерације

Wi-Fi стандард је спреман за нову смену генерација, а велике промене се дешавају отприлике на сваких пет година или чак више. Нови Wi-Fi стандард је дебитовао у многим уређајима представљеним на  CES 2019 сајму у Лас Вегасу, који је показао да ћемо, ипак морати још неко време да сачекамо на масовнију употребу Wi-Fi-ја 6.

У понуди је виђено доста Wi-Fi рутера новог стандарда, али ниједан телефон или свакодневни геџет са подршком за исти. Истина је да смо спазили лаптоп рачунаре, који подржавају Wi-Fi 6, али то је свакако недовољно да направи бум на почетку.

Wi-Fi 6 је осмишљен и спакован тако да омогући мању потрошњу енергије батерије, способан је да преноси више информација и истовремено се повезује са више људи. Нови стандард не значи нужно и већу брзину у свим окружењима, али свакако обезбеђује квалитетнију везу, посебно у окружењу у којем постоји више веза, које би могле да сметају и стварају прекиде преноса података или конекције.

Овај Wi-Fi стандард је развијан неколико година, али ће 2019. година бити тачка преокрета, кад би Wi-Fi 6 требало да буде масовно прихваћен, имплементиран и коришћен.

Ево како је текао и развој Wi-Fi стандарда и како се класификује по новом имену, од првог до управо најављеног:  Wi-Fi 1: 802.11b (1999), Wi-Fi 2: 802.11a (1999), Wi-Fi 3: 802.11g (2003), Wi-Fi 4: 802.11n (2009) i Wi-Fi 5: 802.11ac (2014).

 

Извор: mondo.rs

Можда ће Вас занимати

Дигитална платформа нематеријалног културног наслеђа Зајечарског и Видинског округа

Постављена дигитална платформа нематеријалног културног наслеђа Зајечарског и Видинског округа

100 најрепрезентативнијих примера нематеријалног културног наслеђа Зајечарског и Видинског округа на једном месту! Легенде, говори, …

Основна школа „Јеремија Илић Јегор” Рготина — Пројекат „Стварамо знање 4.0”

Основна школа „Јеремија Илић Јегор” у Рготини добија дигитални кабинет у оквиру пројекта „Стварамо знање”

На основу гласања на званичној Фејсбук страници „Мтс” одабрано је 20 основних школа које ће …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница