ДруштвоВремеСунчано и топлије, до 30 степени

Сунчано и топлије, до 30 степени

Град Зајечар – Центар

У Србији ће ујутро и преподне бити претежно сунчано, а после подне променљиво облачно и суво. Ветар слаб и умерен, у Војводини и на истоку Србије повремено јак, северозападни. Јутарња температура од 7 до 15, највиша дневна од 26 до 30 степени.

У Зајечару сунчано и топлије. Дуваће умерен ветар, северозападног правца. Минимална температура 14, максимална дневна око 28 степени. Сутра углавном сунчано и још топлије. Најнижа температура 15, највиша до 32 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекиване биометеоролошке прилике имаће релативно повољан утицај на већину хроничних болесника и осетљивих особа.

Благи опрез се саветује особама са срчаним тегобама.

Метеоропатске реакције су могуће у виду главобоље и поремећаја сна.

Услед прилива топлијег ваздуха саветује се избегавање већих физичких напора и адекватна заштита од UV зрачења.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују лепо време и добри услови за вожњу, али да уколико је могуће возачи избегавају најтоплији део дана за путовање на дуже релације.

Посебна пажња у вожњи потребна је на деоницама на којима је због радова саобраћај измењен.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на аутопутевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:45 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима задржавање је: на излазу из Србије на прелазу Шид за аутомобиле и аутобусе 120 минута. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавање је: на Хоргошу 180 минута, Келебија 120 минута, Батровци 120 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб