ДруштвоВремеСунчано и веома топло, понегде кратко освежење

Сунчано и веома топло, понегде кратко освежење

Град Зајечар — Центар

У Србији ће бити сунчано и топло време. После подне у брдско-планинским пределима на југозападу и југу могући пљускови с грмљавином. Ветар слаб и умерен, на истоку повремено и јак, северни и северозападни. Најнижа температура од 12 до 19, а највиша од 28 до 32 степена.

У Зајечару сунчано и топло. Дуваће умерен ветар, западног правца. Минимална температура 13, максимална дневна до 31 степен. Сутра сунчано и топло. Најнижа температура 14, највиша око 31 степен.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Повољна биометеоролошка ситуација допринеће смањењу тегоба код већине хронично оболелих.

Опрез се саветује ментално нестабилним особама.

Метеоропатске реакције су могуће у блажој форми.

Пажња се препоручује учесницима у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују повољни услови за вожњу.

Због изузетно топлог времена, за дужа путовања бирајте јутро или касније поподневне сате. Велике врућине представљају ризик по безбедну вожњу, јер брже доводе до умора и исцрпљености, а умор је узрочник сваке треће саобраћајне незгоде на путевима.

Појачан интензитет саобраћаја и грађевинска сезона која је у пуном јеку захтевају већу опрезност за време вожње и више стпљења уколико на некој деоници дође до успорене вожње или се створи колона због радова.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на аутопутевима у Србији нема задржавања возила. Веће гужве очекују се у поподневним сатима на фреквентнијим путним правцима.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:45 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима задржавања: на граничном прелазу Прешево на излазу из Србије 200 минута, на Градини 100 минута, на Хоргошу и Батровцима на улазу у Србију аутобуси и аутомобили чекају 60 минута, на прелазу Гостун на излазу из Србије 40 минута. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије тренутно нема задржавања.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб