ВестиСве спремно за Сеоске игре Спортског савеза Србије у Зајечару

Све спремно за Сеоске игре Спортског савеза Србије у Зајечару

Сеоске игре Спортског савеза Србије у Зајечару
Фото: Глас спорта

Зајечар ће и ове године угостити караван Сеоских игара Спортског савеза Србије, као један од домаћина квалификација за велико финале, које је на програму од 25. до 27. септембра у Врњачкој Бањи.

Традиција, витешки дух, другарство, пожртвованост и још много тога моћи ће да се види на зајечарској Поповој плажи у недељу, 13. септембра, а свечано отварање заказано је за 09:30, док ће само такмичење због поштовања распореда кренути 30 минута раније.

Биће предузете све мере за спречавање ширења заразне болести, такмичење ће бити организовано без присуства публике по елаборату Спортског савеза Србије, а маске ће морати да носе сви сем такмичара у тренутку такмичења, док ће тимови бити одвојени једни од других док чекају свој наступ, истичу организатори.

Спортски савез Србије препознао је рад и ангажованост и наградио Спортски савез града Зајечара шансом да и другу годину заредом буде домаћин ове јединствене манифестације. Поред Зајечара, Сеоске игре Спортског савеза Србије, биће одржане у Ваљеву, Краљеву, Петровцу на Млави, Убу, Сомбору, Крушевцу, Врању, Прибоју, Мајданпеку и Великој Плани.

Разлика овог пројекта од оних који су у прошлости реализовани је да је након такмичења у локалним местима, бити одржано велико финале на нивоу државе, а за победнике завршног такмичења у Врњачкој Бањи, обезбеђена је и награда у виду изградње спортског терена за мали фудбал и рукомет.

Свака екипа броји 20 такмичара, од чега је макар пет жена, а надметаће се у укупно 10 спортских дисциплина у недељу, 13. септембра:

  • Бацање камена са рамена
  • Надвлачење конопца
  • Обарање руку
  • Фудбал
  • Одбојка
  • Надвлачење штапа
  • Шах
  • Скок у даљ из места
  • Полигон – трчање с препрекама
  • Народно рвање

Пријављене су екипе Грљана, Звездана, Великог Извора и Горње Беле Реке, које ће се надметати за прво место у наведеним дисциплинама на такмичењу у Зајечару и одлазак у Врњачку Бању и зашто да не и прву награду на великом финалу у виду терена за мали фудбал и рукомет, дар Спортског савеза Србије шампионима Сеоских игара за 2020. годину.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,802ПратилацаЛајкуј
4,395ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб