Timočka Timočka
Početna / Vesti / Svetski dan muzike biće obeležen i u Zaječaru
Osnovna muzička škola „Stevan Mokranjac” Zaječar — Svetski dan muzike

Svetski dan muzike biće obeležen i u Zaječaru

U petak 21. juna u 12 sati na skveru ispred Suda, učenici i nastavnici Osnovne muzičke škole „Stevan Mokranjac” Zaječar obeležiće svojim nastupima Svetski dan muzike.

Ideja o Svetskom danu muzike nastala je 1976. godine u Francuskoj. Američki muzičar Joel Choen, tada zaposlen na jednom francuskom radiju, predložio je celonoćnu muzičku proslavu prvog dana leta koji je najduži dan u godini.

Njegovu je ideju pet godina kasnije prihvatio tadašnji francuski ministar kulture Jack Lang, a prva proslava pod nazivom Fête de la musique (Festival muzike) je održana 21. juna 1982. u Parizu. Od tada do danas muzički susreti i besplatni nastupi amaterskih i profesionalnih muzičara povodom Svetskoga dana muzike i prvoga dana leta počeli su se organizovati u više od 460 gradova u 110 zemalja na svim kontinentima.

Kako proslaviti Svetski dan muzike?!

Najbolji način da se proslavi Svetski dan muzike je da provedete dan slušajući sve svoje omiljene pesme i izvođače, a ako posedujete avanturistički duh bacite se na istraživanje muzike različitih kultura. Možete koristiti YouTube, Bandcamp ili neki drugi muzički servis. Takođe, raspitajte se za muzičke događaje u svom mestu i posetite neki od njih. U svakom slučaju neka vam ovaj dan ne prođe bez muzike!

Možda će Vas zanimati

Književno veče Ljiljane Šarac u kladovskoj biblioteci

Promocija knjiga Ljiljane Šarac u Kladovu

Biblioteka „Centar za kulturu” Kladovo predstavlja svojoj književnoj publici profesorku srpskog jezika i književnosti, spisateljicu …

Timočki Zodijak

Timočki Zodijak: Dnevni horoskop za 24. septembar 2020.

Retrogradni Mars naspram kog je Merkur ovaj četvrtak čini dan pun ljutnje i besa, vesti …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica