Тимочка КрајинаЗајечарСветски дан особа са аутизмом обележила и Установа „Облутак” у Зајечару

Светски дан особа са аутизмом обележила и Установа „Облутак” у Зајечару

Светски дан особа са аутизмом обележила и Установа „Облутак” у Зајечару

Светски дан особа са аутизмом – 2. април обележила је и Установа за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју „Облутак” у Зајечару.

Овај дан обележен је кроз разговор и дружење са ученицима треће године зајечарске Медицинске школе који су обављали вежбе у блоку из предмета Здравствена нега – модула здравствена нега у промоцији и упознавали се о специфичностима рада са особама са аутизмом.

„Будимо једнаки у различитостима. Будимо увек спремни на љубав, љубав и прихватање”, поручили су овом приликом корисници Установе „Облутак” у Зајечару.

Особама са аутизмом треба пружити сву неопходну помоћ, због специфичности проблема неопходна је стална подршка. Од наше подршке зависи развој њихових потенцијала.

Светски дан особа са аутизмом се међународно обележава 2. априла сваке године, подстичући државе чланице Организације уједињених нација да предузму мере за подизање свести о људима са спектар аутистичним поремећајем, укључујући аутизам и аспергеров синдром широм света.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,390ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб