Тимочка КрајинаБорШВС града Бора: Донете нове мере – од данас се отварају базени

ШВС града Бора: Донете нове мере – од данас се отварају базени

Седница Штаба за ванредне ситуације града Бора
Фото: Град Бор

На јучерашњој седници Штаба за ванредне ситуације града Бора донете су три нове наредбе. Једном од наредби продужава се време угоститељских објеката без летњих башти до 21:00 час, затим је свим привредним субјектима на територији града наложено обавезно истицање максималног броја особа које могу истовремено боравити у објекту, а од данас је дозвољено и коришћење градских базена.

„Одлуку да отворимо градски базен донели смо на препоруку Стручно-оперативног тима за хигијенско-епидемиолошке мере градског Штаба за ванредне ситуације, а на основу мера које је прописао Институт за јавно здравље ’Батут’. Институт је прописао тачне мере и препоруке под којима се могу користити јавна купалишта и спа центри, што ће бити строго контролисано. Сведоци смо великог броја купача на Борском језеру, што је у складу са временским приликама и очекивано, због чега још једном морамо апеловати на грађане да у ограниченом броју иду на купалишта и да поштују прописане мере дистанце и ношење маске”, рекао је на конференцији за медије градоначелник Бора, Александар Миликић.

Пре уласка на градски базен, свим купачима ће се мерити температура, а обавезно је одржавање физичке удаљености, уз препоруку ношења маски, осим у простору око и у базенима. Такође, на улазима ће бити постављене дезо баријере, вода у базенима ће бити хлорисана према одговарајућим прописима, а биће вршена и чешћа дезинфекција просторија.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб