Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / ШВС града Зајечара: Донет Закључак о ограничавању радног времена
Штаб за ванредне ситуације града Зајечара: Закључак о ограничавању радног времена

ШВС града Зајечара: Донет Закључак о ограничавању радног времена

Штаб за ванредне ситуације града Зајечара на данашњој седници донео је Закључак о ограничавању радног времена.

На основу члана 41. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Сл. гласник РС”, бр. 84/18) и члана 6. Одлуке о образовању Штаба за ванредне ситуације града Зајечара („Сл. лист града Зајечара”, бр. 15/19 и 17/19), Штаб за ванредне ситуације града Зајечара је на седници одржаној 03.12.2020. године, донео Закључак о ограничавању радног времена.

З А К Љ У Ч А К

I

Почев од 04.12.2020. године, па до доношења нових одлука Кризног Штаба РС и Владе РС ограничава се радно време радно време објеката у којима се обавља делатност у области трговине на мало (трговинске и друге радње и продајна места), пружања услуге у области угоститељства (ресторани, кафићи, барови и сл.), пружања услуге у затвореним или отвореним трговинским центрима и сличним објектима у којима се обавља делатност у области трговине на мало (тржни центри, пијаце и сл.), и приређивања посебних и класичних игара на срећу (кладионице, играонице и сл.), дечијим играоницама, као и објектима у којима се обавља делатност пружања занатских и других услуга у непосредном и дуготрајном физичком контакту са корисником услуге (козметички, фризерски и салони лепоте) и делатност у области спорта која подразумева истовремено присуство више лица у истом простору или дуготрајни непосредни контакт са корисником услуге (фитнес центри, теретане, вежбаонице, спа центри, базени и други објекти намењени за спорт и рекреацију и слично), тако да ти објекти радним данима (од понедељка до петка) могу радити од 05:00 до 17:00 часова. Наведени објекти неће радити од петка од 17:00 часова до понедељка до 05:00 часова ујутру.

​​Ограничење из става 1. овог Закључка се не односи на радно време:

  • апотека и бензинских пумпи у обављању делатности продаје горива, који могу да раде и ван радног времена утврђеном у ставу 1. овог Закључка као и суботом и недељом.
  • трговинске и друге радње, пекаре и продајна места на којима се врши продаја прехрамбених производа могу да раде радним данима, као и суботом и недељом до 21:00 час.
  • пијаце које суботом и недељом могу да раде од 06:00 до 15:00 часова.
  • друге радње и објекти на којима се пружају услуге где није обавезно присуство корисника или су присуство и контакт ограниченог трајања (обућарске, кројачке, столарске, стаклорезачке и сличне радње, сервиси и технички прегледи и сл.) могу да раде и суботом.​

​II

Почев од 04.12.2020. године, па до стварања повољније епидемиолошке ситуације, забрањује се организовање спортских дешавања и тренинга у спортској хали на Краљевици.

​III

Установе које обављају делатност у области културе (позоришта, биоскопи, музеји, библиотеке, историјски архив, фолклорна друштва и сл.) могу обављати само оне делатности које не подразумевају истовремено присуство више лица у истом простору, те је истима забрањено организовање било каквих културних и других догађаја у којима учествује више лица.

IV

За време важења овог Закључка не примењују се одредбе Наредбе Штаба за ванредне ситуације града Зајечара („Сл. лист града Зајечара”, бр. 63/20) која прописује ограничење радног времена објектима из става I овог Закључка на другачији начин.

Можда ће Вас занимати

Радови на водоводној мрежи

Реконструкција водоводне мреже: Неколико улица у Зајечару без воде

Због реконструкције водоводне мреже данас, 1. марта, без воде ће данас бити неколико улица у …

Неготин: Спортски реквизити и играчке за најмлађе

Далибор Машић, члан Општинског већа за спорт и омладину и Марко Вучинић, председник Спортског савеза …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница