Timočka Timočka
Početna / Vesti / ŠVS grada Zaječara: Donet Zaključak o ograničavanju radnog vremena
Štab za vanredne situacije grada Zaječara: Zaključak o ograničavanju radnog vremena

ŠVS grada Zaječara: Donet Zaključak o ograničavanju radnog vremena

Štab za vanredne situacije grada Zaječara na današnjoj sednici doneo je Zaključak o ograničavanju radnog vremena.

Na osnovu člana 41. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama („Sl. glasnik RS”, br. 84/18) i člana 6. Odluke o obrazovanju Štaba za vanredne situacije grada Zaječara („Sl. list grada Zaječara”, br. 15/19 i 17/19), Štab za vanredne situacije grada Zaječara je na sednici održanoj 03.12.2020. godine, doneo Zaključak o ograničavanju radnog vremena.

Z A K LJ U Č A K

I

Počev od 04.12.2020. godine, pa do donošenja novih odluka Kriznog Štaba RS i Vlade RS ograničava se radno vreme radno vreme objekata u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo (trgovinske i druge radnje i prodajna mesta), pružanja usluge u oblasti ugostiteljstva (restorani, kafići, barovi i sl.), pružanja usluge u zatvorenim ili otvorenim trgovinskim centrima i sličnim objektima u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo (tržni centri, pijace i sl.), i priređivanja posebnih i klasičnih igara na sreću (kladionice, igraonice i sl.), dečijim igraonicama, kao i objektima u kojima se obavlja delatnost pružanja zanatskih i drugih usluga u neposrednom i dugotrajnom fizičkom kontaktu sa korisnikom usluge (kozmetički, frizerski i saloni lepote) i delatnost u oblasti sporta koja podrazumeva istovremeno prisustvo više lica u istom prostoru ili dugotrajni neposredni kontakt sa korisnikom usluge (fitnes centri, teretane, vežbaonice, spa centri, bazeni i drugi objekti namenjeni za sport i rekreaciju i slično), tako da ti objekti radnim danima (od ponedeljka do petka) mogu raditi od 05:00 do 17:00 časova. Navedeni objekti neće raditi od petka od 17:00 časova do ponedeljka do 05:00 časova ujutru.

​​Ograničenje iz stava 1. ovog Zaključka se ne odnosi na radno vreme:

  • apoteka i benzinskih pumpi u obavljanju delatnosti prodaje goriva, koji mogu da rade i van radnog vremena utvrđenom u stavu 1. ovog Zaključka kao i subotom i nedeljom.
  • trgovinske i druge radnje, pekare i prodajna mesta na kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda mogu da rade radnim danima, kao i subotom i nedeljom do 21:00 čas.
  • pijace koje subotom i nedeljom mogu da rade od 06:00 do 15:00 časova.
  • druge radnje i objekti na kojima se pružaju usluge gde nije obavezno prisustvo korisnika ili su prisustvo i kontakt ograničenog trajanja (obućarske, krojačke, stolarske, staklorezačke i slične radnje, servisi i tehnički pregledi i sl.) mogu da rade i subotom.​

​II

Počev od 04.12.2020. godine, pa do stvaranja povoljnije epidemiološke situacije, zabranjuje se organizovanje sportskih dešavanja i treninga u sportskoj hali na Kraljevici.

​III

Ustanove koje obavljaju delatnost u oblasti kulture (pozorišta, bioskopi, muzeji, biblioteke, istorijski arhiv, folklorna društva i sl.) mogu obavljati samo one delatnosti koje ne podrazumevaju istovremeno prisustvo više lica u istom prostoru, te je istima zabranjeno organizovanje bilo kakvih kulturnih i drugih događaja u kojima učestvuje više lica.

IV

Za vreme važenja ovog Zaključka ne primenjuju se odredbe Naredbe Štaba za vanredne situacije grada Zaječara („Sl. list grada Zaječara”, br. 63/20) koja propisuje ograničenje radnog vremena objektima iz stava I ovog Zaključka na drugačiji način.

Možda će Vas zanimati

Predstavnici SPS-JS započeli kampanju u Zaječaru

Kampanju za lokalne izbore u Zaječaru, na Dan žena – 8. mart, započeli su predstavnici …

Dobrovoljno davanje krvi

Akcija dobrovoljnog davanja krvi 10. marta u Zaječaru

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Službom za transfuziju krvi iz Niša u sredu, 10. …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica