Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / ШВС града Зајечара: Донета Препорука о начину организације образовно-васпитног рада у основним и средњим школама

ШВС града Зајечара: Донета Препорука о начину организације образовно-васпитног рада у основним и средњим школама

На данашњој седници Штаб за ванредне ситуације града Зајечара донео је Препоруку о раду основних и средњих школа на територији града Зајечара.

На основу члана 41. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама и члана 6. Одлуке о образовању Штаба за ванредне ситуације града Зајечара, Штаб за ванредне ситуације града Зајечара је на седници одржаној 21.11.2020. године, донео Препоруку о начину организације образовно-васпитног рада у основним и средњим школама на територији Града Зајечара.

П Р Е П О Р У К А

​И. Почев од 23.11.2020. године до стварања повољније епидемиолошке ситуације у спречавању ширења заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 ПРЕПОРУЧУЈЕ СЕ свим основним и средњим школама на територији Града Зајечара, организовање васпитно-образовног рада на тај начин што ће уместо спровођења непосредне наставе прећи на наставу на даљину.

О б р а з л о ж е њ е

​ У Граду Зајечару, увидом свакодневне извештаје Завода за јавно здравље „Тимок“ у Зајечару, примећује се тренд наглог погоршања епидемиолошке ситуације у овом Граду због ширења заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 и наглог повећања броја оболелих особа свих старосних доба.

​У непосредним разговорима са директорима основних и средњих школа на територији Града Зајечара обављеном дана 20.11.2020. године утврђено је да је до наведеног дана у Медицинској школи у Зајечару потврђено присуство вируса COVID-19 код 2 наставника и 4 ученика, док су 9 ученика и наставник у изолацији као лица која су била у контакту са оболелима; у Гимназији у Зајечару потврђено присуство вируса COVID-19 код 6 ученика, док су 32 ученика у изолацији као лица која су била у контакту са оболелима; у Техничкој школи у Зајечару потврђено присуство вируса COVID-19 код 2 ученика, док су 9 ученика у изолацији као лица која су била у контакту са оболелима; у Економској школи у Зајечару потврђено присуство вируса COVID-19 код 1 наставника и 2 ученика; у О.Ш. „Љубица Радосављевић Нада“ у Зајечару потврђено присуство вируса COVID-19 код 1 ученика, док су 20 ученика у изолацији као лица која су била у контакту са оболелима; у О.Ш. „Десанка Максимовић“ у Зајечару потврђено присуство вируса COVID-19 код 2 ученика, због чега се цело одељење осмог разреда налази у кућној изолацији; у О.Ш. „Љуба Нешић“ у Зајечару потврђено присуство вируса COVID-19 код 1 запосленог и 1 ученика; у О.Ш. „Ђура Јакшић“ у Зајечару потврђено присуство вируса COVID-19 код 2 наставника и 1 ученика, док су 4 ученика у изолацији као лица која су била у контакту са оболелима; у О.Ш. „Хајдук Вељко“ у Зајечару потврђено присуство вируса COVID-19 код 6 запослених и 13 ученика, од ког броја су неки ученици у кућној изолазици као последица контаката са оболелима; у основној школи у Великом Извору потврђено је присуство вируса COVID-19 код 1 ученика, док у осталим сеоским основним школама тренутно до напред наведеног датума није било заражених лица.

​Имајући у виду да је послењих дана на територији Града Зајечара (град и села) примећен тренд наглог скока броја заражених (свакодневно више од тридесет лица код којих је потврђено присуство вируса COVID-19), као и због целокупне епидемиолошке ситуације на територији зајечарког округа која се оцењује као неповољна, предлог је већине директора основних и средњих школа на територији Града Зајечара, да уколико се организује настава на даљину да она буде организована за све основне и средње школе, јер би у супротном наведена мера била обесмишљена с обзиром да постоји наставно особље које ради у више школа. Такође, примећује се да у заједничком школском дворишту средњошколског центра ученици не поштују у потпуности мере које су прописане зарад спречавања ширења наведене заразне болести (не користе или неправилно користе маску, не држе прописану дистанцу/одстојање између себе) за време школских одмора, те је и то разлог предлагања организовања наставе на даљину.

​Са свега наведеног Штаб за ванредне ситуације Града Зајечара ПРЕПОРУЧУЈЕ свим основним и средњим школама на територији Града Зајечара, организовање васпитно-образовног рада на тај начин што ће уместо спровођења непосредне наставе прећи на наставу на даљину.

Можда ће Вас занимати

Данас је Свети Јован Златоусти

Српска православна црква и њени верници данас обележавају празник посвећен Светом Јовану Златоустом, великом светитељу …

Тимочки Зодијак

Тимочки Зодијак: Дневни хороскоп за 26. новембар 2020.

Помало незгодан дан са енергијом која доноси нестрпљивост, успут и многе грешке у корацима уколико …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница