Timočka Timočka
Početna / Vesti / TOC i CEVES organizuju vebinar „Ima li mesta za kulturnu baštinu u ciljevima održivog razvoja?”
TOC i CEVES: Webinar „Ima li mesta za kulturnu baštinu u ciljevima održivog razvoja?”

TOC i CEVES organizuju vebinar „Ima li mesta za kulturnu baštinu u ciljevima održivog razvoja?”

Timočki omladinski centar (TOC) i Centar za visoke ekonomske studije (CEVES) danas, 17. decembra organiziju onlajn predavanje na temu „Ima li mesta za kulturnu baštinu u ciljevima održivog razvoja?”.

Cilj vebinara je da skrene pažnju na temu očuvanja i zaštite kulturne baštine, kao i povezanost ove teme sa ciljevima održivog razvoja i agende 2030, te da okupi značajne društvene aktere, institucije i organizacije, ali i mlade i zainteresovane građane i podstakne ih na dijalog o ovoj važnoj temi.

„Želja nam je da prvenstveno sa mladima, ali i predstavnicima institucija i organizacija razgovaramo na ovu važnu temu”, poručuju organizatori.

Teme koje će biti obuhvaćene su: „Kako kulturnu baštinu učiniti, pre svega, participativnom, a onda i održivom? Kako je staviti u savremeni kontekst?”, „Kako povezati baštine, muzeje, arhive sa edukativnim ustanovama?”, „Problem eksploatisanja spomenika kulture od strane privatnog sektora koji ne ulažu u održavanje spomenika”, „Kulturni turizam”, „Zaštita i prezentacija našeg kulturnog nasleđa, kao četvrti stub održivog razvoja”, „Kovid kriza i izazovi u kulturi koji nas čekaju nakon njenog završetka”, „Zakonska regulativa, nematerijalno kulturno nasleđe i njegovo očuvanje na nacionalnom nivou”, „Ide li kultura, kao javna vrednost, ka tome da postane roba na tržištu?” i „Izrada nacionalne strategije u oblasti kulture i održivi razvoj”.

Moderator vebinara je Miloš Milovanović – producent/prezenter televizije „N1”, a panelisti prof. dr Milena Dragićević Šešić – redovna profesorka Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu i Bora Dimitrijević – predsednik Nacionalnog komiteta za nematerijalno kulturno nasleđe.

Početak vebinara je predviđen za 11:00 sati.

Vebinar „Ima li mesta za kulturnu baštinu u ciljevima održivog razvoja?” realizuje se u okviru projekta „Održivi razvoj za sve” koji podržavaju vlade Švajcarske i Nemačke, a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Partneri na projektu su Fondacija „Ana and Vlade Divac”, Centar za visoke ekonomske studije, Beogradska otvorena škola, Fondacija centar za demokratiju, Timočki omladinski centar i Beogradski fond za političku izuzetnost.

Projekat „Održivi razvoj za sve” podrazumeva uspostavljanje platforme za opštedruštveni dijalog među najznačajnijim nedržavnim akterima u Srbiji, poput civilnog društva, korporativnog sektora, akademske i istraživačke zajednice, profesionalnih udruženja, medija i građana, o usklađivanju razvojnih prioriteta Srbije sa ciljevima sadržanim u agendi za održivi razvoj 2030.

Ovaj webinar odnosi se na SDG 11 – Održivi gradovi i zajednice.

Više o vebinaru i samoj prijavi možete pogledati na ovom linku.

Možda će Vas zanimati

OJT Zaječar: Povećan broj slučajeva porodičnog nasilja u 2020. godini

Prema podacima iz Posebne evidencije OJT Zaječar u toku 2020. godine izrečeno je, od strane …

Drugo polugodište počinje 18. januara po modelu nastave koji se primenjivao od septembra

Drugo polugodište počinje u ponedeljak, 18. januara 2021. godine, a nastava za učenike osnovnih i …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica