Током дана претежно сунчано и топлије, највиша дневна температура до 19 степени

Град Зајечар – Људи шетају

У Србији ујутру слаб приземни мраз, а понегде се у јужним, централним и западним пределима очекује и слаб мраз на 2 метра висине. Током дана претежно сунчано и топлије. Током вечери постепено наоблачење са северозапада, а слаба киша током ноћи очекује се местимично у Бачкој, Срему и западној Србији. Ветар слаб до умерен северозападни, на истоку Србије и у планинским пределима средином дана повремено и јак. Најнижа температура од -3 до 5, а највиша од 15 до 19 степени.

У Зајечару делимично облачно са сунчаним интервалима. Минимална температура 1, максимална дневна до 17 степени. Дуваће умерен ветар, западног правца. Сутра променљиво облачно. Најнижа температура 3, највиша око 16 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Релативно повољна биометеоролошка ситуација за већину хроничних болесника.

Опрез се саветује особама са срчаним проблемима.

Код осетљивих особа се могу јавити главобоља и поремећај сна.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују углавном суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

Саветује се максималан опрез при вожњи, јер због могућих ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима, постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура, као и на путним објектима.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • До 30. јуна 2024. године, у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводиће се радови на рехабилитацији државног пута првог Б реда број 37, деоница Бор – Вражогрнац. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Изводе се радови на државном путу II Б реда број 398, на деоници Брусничка петља – Брусник (од км 17+900 до км 24+750). Током извођења радова, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Планирани завршетак радова је 1. јуна 2024. године. Радови су обезбеђени адекватном сабраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Услед оштећења коловоза на снази је измена режима саобраћаја на државном путу II А реда број 222, деоница Кална-Јабучко Равниште, у близини Бабиног зуба. Саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила а постављена је привремена саобраћајна сигнализација као и баријере са знацима сужења коловоза и првенства пролаза.
  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост – Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима и на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије задржавања: на Богојеву 300 минута; на Батровцима 600 минута; на Шиду 240 минута; на Бездану 420 минута; на Хоргошу 360 минута, на Келебији и на Сремској Рачи 180 минута; на Градини 120 минута.