ДруштвоВремеТопло и сунчано, уз маглу местимично по котлинама

Топло и сунчано, уз маглу местимично по котлинама

У Србији ће јутро бити свеже, уз маглу местимично по котлинама, речним долинама и на висоравнима западне и јужне Србије. Током дана време ће бити мало до умерено облачно, стабилно и суво, са сунчаним интервалима. Дуваће слаб до умерен југоисточни ветар, крајем дана и током ноћи на северу у скретању на северозападни правац. Најнижа температура од 4 до 10 степени, а највиша дневна од 21 до 24 степена.

У Зајечару углавном сунчано и суво. Минимална температура 8, максимална дневна око 22 степена. Дуваће слаб до умерен ветар, североисточног правца. Сутра сунчано. Најнижа температура 9, највиша до 24 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Релетивно повољна биометеоролошка ситуација погодоваће већини хроничних болесника.

Опрез је неопходан код астматичара у јутарњим сатима.

Могуће метеоропатске реакције су променљиво расположење и главобоља.

Услед оптималних термичких услова препоручује се боравак на отвореном.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују углавном суви коловози и добра видљивост.

Очекује се и појава магле ујутро и увече, као и појачан саобраћај унутар градова, ван насељених места и на путевима који воде ка омиљеним викенд дестинацијама.

Саобраћај је успорен на оним деоницама где се изводе радови и где је потребно обратити пажњу на сигнализацију.

Присутна је местимично опасност од одрона због претходног кишног периода.

У Тимочкој Крајини путеви су суви до делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима тренутно нема задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије: на Хоргошу 180 минута, на Келебији 120 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб