ДруштвоВремеТопло време, уз умерен до јак ветар

Топло време, уз умерен до јак ветар

Град Бор – Људи шетају

У Србији топло време, уз јак ветар у кошавском подручју и планинским пределима. Пре подне претежно сунчано. После подне мало до умерено облачно и суво време. На југу Баната и у доњем Подунављу јужни и југоисточни ветар са ударима олујне јачине. У осталим пределима ветар ће бити слаб и умерен. Најнижа температура од 3 до 13, а највиша од 15 до 21 степен.

Жути метео аларм је на снази у Банату и Поморављу због ветра. До краја овог и почетком следећег месеца наставља се период натпросечно топлог времена. Киша се у четвртак и петак очекује у већини крајева, а за викенд у брдско-планинским пределима. У кошавском подручју и планинским пределима ће дувати умерен и јак, на југу Баната и у доњем Подунављу повремено и олујни југоисточни ветар.

У Зајечару облачно. Минимална температура 4, максимална дневна око 13 степени. Дуваће умерен ветар, североисточног правца. Сутра делимично облачно. Најнижа температура 3, највиша до 20 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Услед очекиваних биометеоролошких прилика известан опрез се саветује кардиоваскуларним болесницима, а у кошавском подручју земље и особама са осетљивим нервним системом.

Раздражљивост, проблеми са сном и главобоља су могући код метеоропата.

Препоручује се адекватно одевање у складу са термичким условима.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују делимично влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

Саветује се максималан опрез при вожњи, јер због могућих ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима, постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура, као и на путним објектима.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. Видљивост нормална, осим на превоју Честобрдица где је смањена због магле на 100 метара, као и на Ртњу.

  • До 30. јуна 2024. године, у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводиће се радови на рехабилитацији државног пута првог Б реда број 37, деоница Бор – Вражогрнац. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Изводе се радови на државном путу II Б реда број 398, на деоници Брусничка петља – Брусник (од км 17+900 до км 24+750). Током извођења радова, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Планирани завршетак радова је 1. јуна 2024. године. Радови су обезбеђени адекватном сабраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Услед оштећења коловоза на снази је измена режима саобраћаја на државном путу II А реда број 222, деоница Кална-Јабучко Равниште, у близини Бабиног зуба. Саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила а постављена је привремена саобраћајна сигнализација као и баријере са знацима сужења коловоза и првенства пролаза.
  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост – Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима и на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима 600 минута; на Шиду 240 минута; на Хоргошу 120 минута; на Келебији и на Градини 60 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб