Тимочка КрајинаЗајечарТрадиционални програм „Песнички поздрав Зорану Радмиловићу” одржан и ове године у Зајечару

Традиционални програм „Песнички поздрав Зорану Радмиловићу” одржан и ове године у Зајечару

Традиционални програм „Песнички поздрав Зорану Радмиловићу” одржан и ове године у Зајечару

Програм „Песнички поздрав Зорану Радмиловићу” традиционално је одржан код споменика великану српског глумишта, рођеном Зајечарцу, где се приређује од када је споменик подигнут.

Владимир Ђуричић, директор зајечарског театра, изразио је задовољство што је песму Зорану Радмиловићу, уз остале еминентне домаће и стране песнике, посветио и др Зоран Ђерић, књижевник и театролог. Поздрављајући присутне Ђуричић је приметио да је казивање стихова посвећених Зорану постало, на неки начин, увертира у свечано отварање Фестивала.

Представљајући др Зорана Ђерића, Власта Младеновић, песник, уредник часописа „Развитак” и члан Словенске академије књижевности и уметности, поред осталог је навео да је др Ђерић књижевник, преводилац, театролог и филмолог, који је написао, приредио и објавио више од 70 књига, а његова поезија је превођена на енглески, француски, руски, пољски, словачки, мађарски, бугарски, словеначки, македонски и румунски језик.

Присутни су имали прилику да чују песму „Поезија и глума”, коју је др Зоран Ђерић посветио глумчини чије име носи зајечарско позориште.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,766ПратилацаЛајкуј
4,386ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб