VestiTržište kućnih bioskopa će do 2025. godine vredeti 13,4 milijarde dolara

Tržište kućnih bioskopa će do 2025. godine vredeti 13,4 milijarde dolara

Kućni bioskop
Foto: Getty Images, ilustracija

Sektor kućnog bioskopa je prošle godine dostigao vrednost od 7,7 milijardi dolara. Prema novim podacima koje iznosi kompanija „Grand View Research” očekuje se CAGR rast od 8,3% na godišnjem nivou pa bi do 2025. godine tržište trebalo da dostigne vrednost od 13 milijardi dolara.

Tržištem su sve do nedavno dominirali „Home theater in a box” uređaji koji sadrže uređaj za reprodukciju, zvučnike, pojačala, daljinske upravljače, kablove i sve ostalo potrebno za sastavljanje kućnog bioskopa. Međutim, odnedavno dominaciju po broju prodatih primeraka polako preuzimaju soundbar uređaji, zbog svoje kompaktnosti i lakoće instalacije.

Većina kućnih bioskopa i dalje se prodaje offline u fizičkim prodavnicama (80% tokom 2018. godine), ali u narednih deset godina to bi moglo da se promeni. Takođe, očekuje se da bi tržište kućnog bioskopa u budućnosti moglo da bude obeleženo proizvodima baziranim na bežičnim tehnologijama, a na potražnju na tržištu kućnih bioskopa mogla bi pozitivno da utiče i integracija sa mobilnim uređajima korisnika (pametni telefoni i tableti).

Među zaslužnijim proizvođačima prisutnima na ovom tržištu spominju se Yamaha, Sony, Samsung, Pioneer, Philips, Panasonic, LG, Bowers & Wilkins i Bose.

 

Izvor:pcpress.rs

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,341PratilacaLajkuj
4,207PratilacaZaprati
1,264PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub