ВестиТржиште кућних биоскопа ће до 2025. године вредети 13,4 милијарде долара

Тржиште кућних биоскопа ће до 2025. године вредети 13,4 милијарде долара

Кућни биоскоп
Фото: Getty Images, илустрација

Сектор кућног биоскопа је прошле године достигао вредност од 7,7 милијарди долара. Према новим подацима које износи компанија „Grand View Research” очекује се ЦАГР раст од 8,3% на годишњем нивоу па би до 2025. године тржиште требало да достигне вредност од 13 милијарди долара.

Тржиштем су све до недавно доминирали „Home theater in a box” уређаји који садрже уређај за репродукцију, звучнике, појачала, даљинске управљаче, каблове и све остало потребно за састављање кућног биоскопа. Међутим, однедавно доминацију по броју продатих примерака полако преузимају soundbar уређаји, због своје компактности и лакоће инсталације.

Већина кућних биоскопа и даље се продаје offline у физичким продавницама (80% током 2018. године), али у наредних десет година то би могло да се промени. Такође, очекује се да би тржиште кућног биоскопа у будућности могло да буде обележено производима базираним на бежичним технологијама, а на потражњу на тржишту кућних биоскопа могла би позитивно да утиче и интеграција са мобилним уређајима корисника (паметни телефони и таблети).

Међу заслужнијим произвођачима присутнима на овом тржишту спомињу се Yamaha, Sony, Samsung, Pioneer, Philips, Panasonic, LG, Bowers & Wilkins и Bose.

 

Извор: pcpress.rs

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Društvene mreže

24,188ПратилацаЛајкуј
4,185ПратилацаЗапрати
1,252ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб