ВестиTwitter тестира функцију скривања одговора на твитове

Twitter тестира функцију скривања одговора на твитове

Twitter — Функција

Twitter је почео са тестирањем функције, која корисницима омогућава да скривају трол коментаре и одговоре на сервису. Друштвена мрежа је објавила почетак тестирања своје контроверзне „hide replies“ функције у САД и Јапану.

Уместо брисања нападних, увредљивих и нежељених одговора, нова опција омогућава кориснику да их појединачно сакрије. Корисници ће моћи да скривају одговоре на твитове и на десктоп сајту и на мобилној верзији апликације.

Twitter је истакао да могућност скривања твитова корисницима даје више контроле над разговорима. Критичари овог потеза тврде да ће оваква функција омогућити корисницима да спречавају изражавање различитог мишљења. Међутим, креатори платформе верују да ће видљивост скривених одговора (као и чињеница да ће сви моћи да их виде) спречити цензуру.

Twitter је функцију раније тестирао у Канади, а резултати су охрабрујући. Корисници су углавном скривали твитове који су били небитни, увредљиви или неразумљиви. Више од четвртине (27 процената) корисника чији су твитови скривени су истакли да ће размислити о томе да своје акције не понове у будућум твитовима.

Функција „hide replies“ није трајна, па би у зависности од тестирања за тржишта САД и Јапана Twitter могао да је у потпуности одбаци.

 

Извор: benchmark.rs

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб