Тимочка КрајинаБорУ Бору одржано Међуокружно школско такмичење у одбојци

У Бору одржано Међуокружно школско такмичење у одбојци

Бор: Међуокружно школско такмичење у одбојци
Фото: Град Бор

Град Бор јуче је био домаћин Међуокружног школског такмичења у одбојци, које је окупило велики број школараца основног и средњег школског узраста из Борског, Браничевског, Поморавског и Подунавског округа.

Из Савеза за школски спорт, који је уједно и организатор овог такмичења, поручују да град Бор, као град спорта, има дугу традицију учествовања на школским такмичењима у 14 спортских грана, а према речима Ненада Петровића, координатора за школски спорт Борског округа, борске екипе су на оваквим и сличним такмичењима увек бележиле добре резултате.

Бор: Међуокружно школско такмичење у одбојци
Фото: Град Бор

На Међуокружном школском такмичењу учествовале су четири екипе у конкуренцији пионира и омладинаца у мушкој и женској конкуренцији. Најуспешнији су били награђени дипломама и пехарима за прво, друго и треће освојено место.

Бор: Међуокружно школско такмичење у одбојци
Фото: Град Бор

Члан Градског већа града Бора задужен за спорт, туризам и невладине организације, Игор Јанковић, истакао је да се из градског буџета у потпуности финансирају годишњи програми Савеза за школски спорт и да је ово такмичење прави показатељ свега што град чини по питању спорта у Бору.

Игор Јанковић — члан Градског већа града Бора задужен за спорт, туризам и невладине организације
Фото: Град Бор

„Задовољство је бити домаћин једног оваквог такмичења које окупља велики број деце основног и средњег школског узраста из читавог источног дела Србије. Школски спорт увеликоме је битан за развој дечјег и омладинског спорта, јер је то један од начина да се у спортске активности укључе и деца која не тренирају у клубовима, а град је досад велику пажњу посвећивао развоју сваког вида спорта, што ће се наставити и у наредном периоду”, истакао је Јанковић.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,849ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб