Timočka Timočka
Početna / Vesti / U Kladovu uručeni sertifikati Regionalnog brenda istočne Srbije „Balcanica Superior”
Regionalni brend istočne Srbije „Balcanica Superior”: Uručenje sertifikata u Kladovu

U Kladovu uručeni sertifikati Regionalnog brenda istočne Srbije „Balcanica Superior”

Na ceremoniji u Kladovu, u četvrtak 26. novembra, predstavnicima Hotela „Đerdap” i kompanije „Glikerija” uručeni su sertifikati „Balcanica Superior”. Ove dve kompanije su ispunile sve kriterijume i stekle pravo korišćenja prestižnog statusa koje danas ima 17 kompanija iz istočne Srbije.

Na taj način oni su se pridružili kompanijama koje su prestižni status sertifikovanog partnera stekle ranije: „Timomed” – Knjaževac, Vinarija „RAJ” – Negotin, „Adonis” – Sokobanja, Vinarija „Matalj ”– Negotin, Hotel „Albo” iz Bora, Restoran „Župan” – Sokobanja, „MDS” – Knjaževac, Etno selo „Gostoljublje” – Negotin, „SCS Plus” – Knjaževac, „Frutimo” – Knjaževac, Pivnice „C’est La Vie” – Rajac i „Jovanović” iz Rogljeva, „Atrijum” Apartmani i Restoran „Jezero” iz Kladova i Irish Pub „Rivendell” iz Zaječara.

Regionalni brend istočne Srbije „Balcanica Superior” je žig garancije koji:

  • garantuje kupcima da se radi o određenom stepenu kvaliteta brendiranog proizvoda ili usluge kao i da su oni poreklom iz istočne Srbije;
  • korisnicima brenda unapređuje reputaciju, vidljivost i kredibilitet na tržištu.

Žig garancije „Balcanica Superior” je registrovan kod Zavoda za intelektualnu svojinu pod brojem 75306 u skladu sa Ničanskom klasifikacijom (Međunarodna klasifikacije roba i usluga za registraciju žigova).

Brendiranjem proizvoda i ugostiteljskih usluga diferencira se region istočne Srbije od konkurentskih regija, omogućava se veća vidljivost brendiranih proizvoda i usluga u odnosu na konkurenciju i podiže nivo kvaliteta označenih proizvoda i usluga.

Za status sertifikovanog partnera mogu konkurisati pravna i fizička lica registrovana kod Agencije za privredne registre koja se bave pružanjem usluga smeštaja i ugostiteljstva, kao i seoska turistička domaćinstva koja su registrovana i posluju u skladu sa Zakonom o ugostiteljstvu, odnosno proizvođači sa teritorija opština i gradova Zaječar, Sokobanja, Knjaževac, Boljevac, Bor, Negotin, Majdanpek i Kladovo.

Javni poziv za preduzeća iz istočne Srbije za dodelu prava za korišćenje Regionalnog brenda je otvoren i sva preduzeća iz istočne Srbije koja su zainteresovana, mogu svoju prijavu podneti na internet stranici Regionalnog brenda www.balcanicasuperior.rs gde se mogu dobiti i sve neophodne informacije.

Možda će Vas zanimati

OJT Zaječar: Povećan broj slučajeva porodičnog nasilja u 2020. godini

Prema podacima iz Posebne evidencije OJT Zaječar u toku 2020. godine izrečeno je, od strane …

Drugo polugodište počinje 18. januara po modelu nastave koji se primenjivao od septembra

Drugo polugodište počinje u ponedeljak, 18. januara 2021. godine, a nastava za učenike osnovnih i …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica