ВестиУ Кладову уручени сертификати Регионалног бренда источне Србије „Balcanica Superior”

У Кладову уручени сертификати Регионалног бренда источне Србије „Balcanica Superior”

Регионални бренд источне Србије „Balcanica Superior”: Уручење сертификата у Кладову

На церемонији у Кладову, у четвртак 26. новембра, представницима Хотела „Ђердап” и компаније „Гликерија” уручени су сертификати „Balcanica Superior”. Ове две компаније су испуниле све критеријуме и стекле право коришћења престижног статуса које данас има 17 компанија из источне Србије.

На тај начин они су се придружили компанијама које су престижни статус сертификованог партнера стекле раније: „Тимомед” – Књажевац, Винарија „РАЈ” – Неготин, „Адонис” – Сокобања, Винарија „Матаљ ”– Неготин, Хотел „Албо” из Бора, Ресторан „Жупан” – Сокобања, „МДС” – Књажевац, Етно село „Гостољубље” – Неготин, „СЦС Плус” – Књажевац, „Фрутимо” – Књажевац, Пивнице „C’est La Vie” – Рајац и „Јовановић” из Рогљева, „Атријум” Апартмани и Ресторан „Језеро” из Кладова и Irish Pub „Rivendell” из Зајечара.

Регионални бренд источне Србије „Balcanica Superior” је жиг гаранције који:

  • гарантује купцима да се ради о одређеном степену квалитета брендираног производа или услуге као и да су они пореклом из источне Србије;
  • корисницима бренда унапређује репутацију, видљивост и кредибилитет на тржишту.

Жиг гаранције „Balcanica Superior” је регистрован код Завода за интелектуалну својину под бројем 75306 у складу са Ничанском класификацијом (Међународна класификације роба и услуга за регистрацију жигова).

Брендирањем производа и угоститељских услуга диференцира се регион источне Србије од конкурентских регија, омогућава се већа видљивост брендираних производа и услуга у односу на конкуренцију и подиже ниво квалитета означених производа и услуга.

За статус сертификованог партнера могу конкурисати правна и физичка лица регистрована код Агенције за привредне регистре која се баве пружањем услуга смештаја и угоститељства, као и сеоска туристичка домаћинства која су регистрована и послују у складу са Законом о угоститељству, односно произвођачи са територија општина и градова Зајечар, Сокобања, Књажевац, Бољевац, Бор, Неготин, Мајданпек и Кладово.

Јавни позив за предузећа из источне Србије за доделу права за коришћење Регионалног бренда је отворен и сва предузећа из источне Србије која су заинтересована, могу своју пријаву поднети на интернет страници Регионалног бренда www.balcanicasuperior.rs где се могу добити и све неопходне информације.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб