VestiU Knjaževcu otvoren konkurs za dodelu pozajmica za unapređenje kapaciteta za voćarsku...

U Knjaževcu otvoren konkurs za dodelu pozajmica za unapređenje kapaciteta za voćarsku i povrtarsku proizvodnju

Poljoprivreda, agrikultura
Foto: Shutterstock, ilustracija

U cilju razvoja voćarske i povrtarske proizvodnje na teritoriji opštine Knjaževac, Agencija za razvoj opštine Knjaževac doo raspisuje konkurs za dodelu pozajmica za unapređenje kapaciteta za voćarsku i povrtarsku proizvodnju na teritoriji opštine Knjaževac, u 2021. godini.

Sredstva odobrena kao pozajmice mogu se koristiti za nabavku nove opreme ili polovne opreme od ovlašćenih prodavaca, kupovinu zemljišta, objekata, podizanje višegodišnjih zasada, plastenika, staklenika itd. prema priloženom zahtevu koji je sastavni deo ovog Konkursa.

Pravo prijave na ovaj Konkurs imaju poljoprivrednici sa teritorije opštine Knjaževac, kao i nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa područja opštine Knjaževac čija se poljoprivredna imovina (zemljište, objekti i druge nepokretnosti) nalaze na području opštine Knjaževac.

Pored ovoga, korisnik pozajmice mora ispuniti sledeće uslove:

1. Neophodno je da dokaže da pozajmicu može početi da vraća već od prve godine, popunjavanjem zahteva i prilaganjem dokumentacije kao dokaz o vlasništvu nad imovinom.

2. Neophodno je da se, prilikom sklapanja ugovora, obaveže da će u prvoj godini korišćenja pozajmice registrovati poljoprivredno gazdinstvo ukoliko ono već nije
registovano, odnosno da će na gazdinstvo prijaviti još najmanje jednog člana, ukoliko je ono već registrovano, odnosno da podnese prijavu na osiguranje po osnovu obavljanja poljoprivredne delatnosti.

Da bi korisnik pozajmice ispunio uslove konkursa dovoljno je da ispuni najmanje jedan od navedenih zahteva.

3. Da, prilikom sklapanja ugovora, obezbedi sredstva obezbeđenja za vraćanje pozajmice.

4. Da po odobrenju pozajmice zaključi ugovor sa AGENCIJOM ZA RAZVOJ OPŠTINE
KNJAŽEVAC DOO.

5. Lica koja su ostvarila pravo na korišćenje kreditnih sredstava i subvencija po konkursima Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede opštine Knjaževac iz prethodnih godina, a nisu ispunila svoje obaveze u skladu sa tim konkursima, nemaju pravo na korišćenje sredstava po ovom konkursu.

Konkurs je otvoren u periodu od 16. decembra do 30. decembra 2021. godine.

Obrasce za prijavu, kao i tekst konkursa možete preuzeti na ovom linku.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

23,693PratilacaLajkuj
3,959PratilacaZaprati
1,237PratilacaZaprati
160PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x