ВестиУ Књажевцу отворен конкурс за доделу позајмица за унапређење капацитета за воћарску...

У Књажевцу отворен конкурс за доделу позајмица за унапређење капацитета за воћарску и повртарску производњу

Пољопривреда, агрикултура
Фото: Shutterstock, илустрација

У циљу развоја воћарске и повртарске производње на територији општине Књажевац, Агенција за развој општине Књажевац доо расписује конкурс за доделу позајмица за унапређење капацитета за воћарску и повртарску производњу на територији општине Књажевац, у 2021. години.

Средства одобрена као позајмице могу се користити за набавку нове опреме или половне опреме од овлашћених продаваца, куповину земљишта, објеката, подизање вишегодишњих засада, пластеника, стакленика итд. према приложеном захтеву који је саставни део овог Конкурса.

Право пријаве на овај Конкурс имају пољопривредници са територије општине Књажевац, као и носиоци регистрованих пољопривредних газдинстава са подручја општине Књажевац чија се пољопривредна имовина (земљиште, објекти и друге непокретности) налазе на подручју општине Књажевац.

Поред овога, корисник позајмице мора испунити следеће услове:

1. Неопходно је да докаже да позајмицу може почети да враћа већ од прве године, попуњавањем захтева и прилагањем документације као доказ о власништву над имовином.

2. Неопходно је да се, приликом склапања уговора, обавеже да ће у првој години коришћења позајмице регистровати пољопривредно газдинство уколико оно већ није
регистовано, односно да ће на газдинство пријавити још најмање једног члана, уколико је оно већ регистровано, односно да поднесе пријаву на осигурање по основу обављања пољопривредне делатности.

Да би корисник позајмице испунио услове конкурса довољно је да испуни најмање један од наведених захтева.

3. Да, приликом склапања уговора, обезбеди средства обезбеђења за враћање позајмице.

4. Да по одобрењу позајмице закључи уговор са АГЕНЦИЈОМ ЗА РАЗВОЈ ОПШТИНЕ
КЊАЖЕВАЦ ДОО.

5. Лица која су остварила право на коришћење кредитних средстава и субвенција по конкурсима Буџетског фонда за развој пољопривреде општине Књажевац из претходних година, а нису испунила своје обавезе у складу са тим конкурсима, немају право на коришћење средстава по овом конкурсу.

Конкурс је отворен у периоду од 16. децембра до 30. децембра 2021. године.

Обрасце за пријаву, као и текст конкурса можете преузети на овом линку.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб