ВестиУ Неготину отворена изложба „Дневник снова императора Галерија”

У Неготину отворена изложба „Дневник снова императора Галерија”

Изложба „Дневник снова императора Галерија” у Неготину

У галерији Музеја „Хајдук Вељка” у Неготину, синоћ је отворена изложба „Дневник снова императора Галерија” академског вајара из Неготина, Недима Хаџи Ахметовића – Мафе, а ово је ауторово треће представљање домаћој публици након дуже излагачке паузе у Србији.

На отварању су говорили Ивица Трајковић, директор Музеја Крајине, Душанка Ботуњац, академски сликар и примењени уметник и аутор изложбе.

Бројна публика са великим интересовањем погледала је изложене слике, цртеже и скулптуре нашег суграђанина који своја дела ствара и излаже широм света. Добитник је великог броја награда и учествовао је у великом броју симпозијума и уметничких колонија широм света, учесник великог броја домаћих и међународних изложби, како групних тако и самосталних.

„Дневник снова императора Галерија” је ауторско тумачење оне стране историјске стварности, путем њеног спиритуалног садржаја и концепта колективног несвесног. Скулптуре и слике, интегрисане у ауторски концепт визуелне басне, испитују дивидуалистичку природу људи кроз замишљена емоционална искуства пројектована кроз призму сна као стварности. Император Галерије, балканског порекла, од малих ногу нераздвојан од коња, себе и своја искуства реалности пројектује кроз снове у којима су актери углавном коњи.

Синоћња изложба представља и лепу увертиру у „Неготинско летo 2021”, које ће почети у четвртак, 8. јула.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб