Timočka KrajinaBorU obdaništu „Boško Buha“ u Boru završeno uređenje krova i terase

U obdaništu „Boško Buha“ u Boru završeno uređenje krova i terase

U obdaništu „Boško Buha“ u Boru završeno je uređenje krova i terase, a radove je obišao prvi čovek grada Bora Aleksandar Milikić.

Urađena je hidroizolacija kompletnog krova u , zamena dotrajalih i postavljanje novih behaton ploča na terasi ovog objekta, postavljanje zaštitnih limenih okapnica i novih oluka, čime je ovaj prostor potpuno rekonstruisan i zaštićen, a vrednost ove rekonstrukcije je oko pet miliona dinara.

„Prema planu za 2022. godinu, nastavili smo sa uređenjem objekata namenjenih našim najmlađim sugrađanima, te je tako ovih dana završena i rekonstrukcija krova i terase na obdaništu „Boško Buha“. Mi smo u prethodne četiri godine veliku pažnju posvetili predškolskim ustanovama, pa je tako otvoreno novo obdanište u Novom gradskom centru, a svako obdanište dobilo je novu stolariju čime smo povećali nivo energetske efikasnosti samih objekata i obezbedili toplije uslove boravka naših mališana u vrtićima. Pored stolarije, rađeni su krovovi na određenim objektima, ograde, realizovane su mnoge kapitalne investicije i to je ono što ćemo nastaviti da radimo i narednih godina, jer naši mališani zaslužuju kvalitetne uslove u kojima borave tokom svog odrastanja“, istakao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Za ovu godinu predviđeno je i uređenje i stavljanje u funkciju obdaništa u Zlotu, koje će omogućiti da oko 120 dece iz Zlota i okolnih sela bude smešteno u ovu predškolsku ustanovu. Sredstva su obezbeđena, projekat je u završnoj fazi, a radovi će početi čim sva tehnička dokumentacija bude spremna. Do kraja godine očekuju se i pripreme za početak izgradnje Evropskog vrtića i to je projekat koji će omogućiti dovoljno mesta za svu decu koja su sada na listi čekanja.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

24,123PratilacaLajkuj
4,154PratilacaZaprati
1,245PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx