Timočka KrajinaBorU Slatini kod Bora održan 29. „Sabor igre”

U Slatini kod Bora održan 29. „Sabor igre”

29. „Sabor igre” u Slatini kod Bora
Foto: Grad Bor

Povodom slave borskog sela Slatina, Velike Gospojine, održana je 29. tradicioanlna manifestacija „Sabor igre”.

Narodi na teritoriji grada Bora moraju da čuvaju svoju tradiciju i kulturu, jer to predstavlja bazu jednog naroda, poručio je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

„Dokle god je ovakvih sabora, dokle god je mladih, ali i starih naših sugrađana u vlaškoj nošnji, biće kulture i tradicije koje se prenose s kolena na koleno. Sve ovo je upravo ono što predstavlja bazu jednog naroda, a to je kultura i tradicija. Negujte kulturu i tradiciju Vlaha, kao i svih drugih naroda koji žive u Boru. Mnogo ljudi različitih naroda živi u slozi i razumevanju ovde”, istakao je Milikić.

Ovom prilikom u takmičarskom delu programa nastupilo je pet kulturno umetničkih društava: iz Sikola, Bosilegrada, Sumrakovca, Petrovca na Mlavi i sela domaćina.

„Publici smo se predstavili sa našim izvornim igrama iz Sikola i jednom pesmom zdravicom i jednim kolom. Imamo dosta mladih ljudi, imamo negde oko 70 članova. Nastupamo po celoj Srbiji”, kaže Novica Jakovljević iz Sikola.

„Manifestacije jesu značajne, jer okupljaju narod, okupljaju ljude. Posećujemo jedni druge, oni dolaze kod nas, mi idemo kod njih. Članovi mog KUD-a vole da putuju i lepo nam je da se družimo i zato održavamo sve ovo”, rekao je Žika Šutulović, KUD „Branko Olar” Slatina.

Organizatori „Sabora igre” u Slatini su: Kulturno umetničko društvo „Branko Olar”, Mesna zajednica Slatina i Centar za kulturu u Boru.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,191PratilacaLajkuj
4,184PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub