У Србији кишовито и ветровито

Дечак држи кишобран

У Србији кишовито и ветровито. Пљускови и грмљавина који се очекују после подне и увече, краткотрајно могу бити интензивни уз јак и олујни ветар. Више падавина, како је РХМЗ најавио биће 4. новембра, на југу и истоку Србије, где ће пасти од 20 до 50 литара по метру квадратном, а локално и више. Дуваће јак јужни и југозападни, а у кошавском подручју јак југоисточни ветар са ударима олујне јачине. Најјачи удари ветра очекују се на југу Баната, у доњем Подунављу и на планинама и ту ће ветар дувати више од 100 километара на час. Најнижа температура од 6 до 11, највиша од 16 до 19 степени.

У Зајечару облачно, крајем дана повремено са кишом. Минимална температура 8, максимална дневна око 16 степени. Ветар умерен, западни. Сутра облачно. Најнижа температура 6, највиша до 19 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошке прилике утицаће неповољно на хронично оболеле, а најизраженије тегобе могу осетити срчани болесници и астматичари.

Метеоропате могу осетити нервозу, главобољу и болове у костима.

Препоручује се адекватно одевање и смањена физичка активност.

Учесницима у саобраћају се саветује повећан опрез.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују делимично влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета, поподне се очекују веће гужве.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Келебији 180 минута; на Батровцима и Бачкој паланци 60 минута; на Хоргошу 120 минута.