ДруштвоВремеУ Србији облачно, ветровито и осетно свежије, местимично с кишом

У Србији облачно, ветровито и осетно свежије, местимично с кишом

Момак држи кишобран, киша

У Србији облачно, ветровито и осетно свежије, местимично с кишом, пљусковима и грмљавином, а само ће током преподнева на југоистоку земље бити умерено облачно и суво. Дуваће слаб и умерен северозападни ветар, који ће у другом делу дана повремено бити и јак. Јутарња температура од 12 до 17, а највиша дневна од 21 до 27 степени.

У Зајечару углавном облачно, током дана очекује се киша праћена грмљавином. Умерен до јак ветар, северног правца. Минимална температура 16, максимална дневна до 26 степени. Првог дана викенда местимично облачно са кишом и пљусковима. Најнижа температура 16, највиша око 24 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Погоршање биометеоролошке ситуације изазваће појачање тегоба код свих хроничних болесника, а посебан опрез саветује се особама са срчаним и реуматским обољењима, као и асматичарима.

Болови у костима и зглобовима, нервоза и главобоља су могуће метеоропатске реакције.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) упозорио је јутрос на могућност више ванредних застоја и прекида у саобраћају због најављених лоших временских услова.

Када се томе дода појачан саобраћај, возачима ће бити потребна пажљивија вожња јер се сразмерно густини саобраћаја повећава и број саобраћајних незгода.

У овој првој половини летње туристичке сезоне, саобраћај је појачан у смеру ка истоку и југу Европе, односно ка Бугарској и Македонији, наводи АМСС.

На граничним прелазима има задржавања за путничка возила. На прелазу Хоргош на улазу у земљу чека се сат времена, а на Градини на излазу 30 минута.

Теретна возила на прелазу Батровци чекају сат времена, додао је АМСС.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб