ВестиУ већем делу Србије претежно облачно, у Војводини и Тимочкој Крајини делимично...

У већем делу Србије претежно облачно, у Војводини и Тимочкој Крајини делимично разведравање

Људи прелазе пешачки прелаз

У Србији претежно облачно, местимично суснежица и снег. У планинским пределима повећање висине снежног покривача за 5 до 10 цм. У Војводини и Тимочкој Крајини делимично разведравање. Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од -1 до 2 , а највиша од 2 до 8 степени.

У Зајечару променљиво облачно са сунчаним периодима. Дуваће умерен до јак ветар, западни. Минимална температура -1, максимална дневна до 6 степени. Сутра претежно облачно. Најнижа температура -1, највиша око 5 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошке прилике могу бити повољне за већину хронично оболелих и осетљивих особа.

У јутарњим сатима појачане тегобе могу осетити срчани болесници и астматичари.

Могући су поремећај сна, променљиво расположење и главобоља.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче на путевима у Србији данас очекује појачан саобраћај, уз кишу и снег у планинским пределима, маглу и смањену видљивост и могућу поледицу.

Магла смањује видљивост посебно на Ђердапској магистрали, на подручју Пожаревца и Великог Градишта, као и на деоницама поред река, наводи се у саопштењу.

Апелује се на возаче да поштују ограничења брзине, да имају опрему за зимске услове вожње уколико путују на планине и да возе опрезно у зонама радова где су на снази измене у режиму саобраћаја.

Непроходни су локални путеви Одвраћеница–Преко Брдо и Рашка–Кути–Одвраћеница, а на снази су и забране за шлепере и камионе с приколицом на територији Рашке, Ваљева, Шапца, Сјенице и Новог Пазара, Љубовије, Копаоника, Краљева и Лознице.

У Тимочкој Крајини путеви су местимично влажни. Видљивост је смањена на Честобродици, до 50 метара. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином Зубу.

Према извештају АМСС-а јутрос од 06:00 сати, на граничним прелазима нема задржавања ни путничких, ни теретних возила.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб