VestiU zadnja dva dana 3 novozaražena korona virusom u Zaječaru

U zadnja dva dana 3 novozaražena korona virusom u Zaječaru

Grad Zaječar — COVID-19

Nakon perioda zatišja od 25. septembra do 1. oktobra kada na 110 testiranih uzoraka u Zaječaru nije potvrđeno ni jedno COVID-19 pozitivno lice, tokom zadnja dva dana, a na osnovu 32 urađena PCR testa, u gradu na Timoku su potvrđena tri pozitivna lica i to sva tri ženskog pola, starosti između 22 i 60 godina.

Sa ovim pozitivnim slučajevima broj obolelih u Zaječaru, od početka pandemije, popeo se na 430 osoba (197 ž + 233 m), dok je broj izlečenih 401.

Broj potvrđenih smrtnih slučajeva od virusa COVID-19, u ovom periodu, je tri.

Trenutni broj aktivnih COVID-19 slučajeva je 26 od čega je petoro smešteno na Infektivno odeljenje ZC „Zaječar”, a ostali su na kućnom lečenju i pod zdravstvenim nadzorom.

Za 46 testiranih rezultati se još očekuju, kao i za 21. danas testiranu osobu iz grada Zaječara.

ŠVS grada Zaječara redovno prati situaciju i shodno razvoju iste preduzimaće odgovarajuće mere.

Posebna pažnja i nadzor, u cilju očuvanja stabilne epidemiološke situacije, preduzimaju se prema ugostiteljskim objektima, kladionicama, maloprodajnim objektima i tržnim centrima, pijacama i javnim prostorima na kojima se okupljaju veće grupe građana od merama predviđenog broja.

Komunalnoj miliciji i inspekcijskim službama, od strane ŠVS i operativnog tima, izdat je nalog da krenu sa kažnjavanjem bez opominjanja pošto je konstantovano da, nakon gotovo osam meseci trajanja pandemije, ne postoji osoba koja nije upoznata sa propisanim merama nošenja zaštitnih maski i držanja propisane distance.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,354PratilacaLajkuj
4,213PratilacaZaprati
1,262PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub