ВестиУ задња два дана 3 новозаражена корона вирусом у Зајечару

У задња два дана 3 новозаражена корона вирусом у Зајечару

Град Зајечар — COVID-19

Након периода затишја од 25. септембра до 1. октобра када на 110 тестираних узорака у Зајечару није потврђено ни једно COVID-19 позитивно лице, током задња два дана, а на основу 32 урађена PCR теста, у граду на Тимоку су потврђена три позитивна лица и то сва три женског пола, старости између 22 и 60 година.

Са овим позитивним случајевима број оболелих у Зајечару, од почетка пандемије, попео се на 430 особа (197 ж + 233 м), док је број излечених 401.

Број потврђених смртних случајева од вируса COVID-19, у овом периоду, је три.

Тренутни број активних COVID-19 случајева је 26 од чега је петоро смештено на Инфективно одељење ЗЦ „Зајечар”, а остали су на кућном лечењу и под здравственим надзором.

За 46 тестираних резултати се још очекују, као и за 21. данас тестирану особу из града Зајечара.

ШВС града Зајечара редовно прати ситуацију и сходно развоју исте предузимаће одговарајуће мере.

Посебна пажња и надзор, у циљу очувања стабилне епидемиолошке ситуације, предузимају се према угоститељским објектима, кладионицама, малопродајним објектима и тржним центрима, пијацама и јавним просторима на којима се окупљају веће групе грађана од мерама предвиђеног броја.

Комуналној милицији и инспекцијским службама, од стране ШВС и оперативног тима, издат је налог да крену са кажњавањем без опомињања пошто је константовано да, након готово осам месеци трајања пандемије, не постоји особа која није упозната са прописаним мерама ношења заштитних маски и држања прописане дистанце.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб